Lancôme Énergie De Vie




   Zbog obima obaveza koje imam u poslednje vreme, i da se odmah razumemo, ne hvalim se, žalim vam se, verujem da neću uvek biti u prilici da za određene proizvode čekam neki duži period a da sa vama ne podelim prve formirane utiske. Otud ideja da vam s vremena na vreme, ako mi to misli dozvole i u obliku nešto kraćih javljanja, napišem utiske o pojedinim proizvodima koje trenutno testiram, a da kasnije, u sklopu obimnijih tekstova zaokružim priču i izvestim jesam li promenila konkretno mišljenje. 

   Počinjem sa Lancôme Énergie de Vie linijom, koja pored seruma i tonika koje sam ja dobila, sadrži još i dnevnu kremu, penu za umivanje i noćnu masku za lice. Baš sam se radovala ovim novim stvarčicama i jedva sam čekala da vidim kakvo će moje mišljenje o njima biti. Predviđeni su za prve znake umorne i kože kojoj su potrebni svežina i zdravi sjaj. Došli su kao poručeni za moje trenutno stanje jer neispavanost sve više uzima maha. 


   Godinama sam izbegavala tonike jer sam u grupi onih koji tu nikad nisu primetili neki poseban kozmetički efekat, ali kada sam pročitala da Énergie de Vie losion pomaže da se uklone znaci umora i koža bolje pripremi za dalju negu proizvodima iz linije, nisam se puno bunila i uskočila sam u rutinu. Namenjen je svim tipovima kože i pomaže kod umornog izgleda i problematičnog tena. Formulisan je bez parabena, sulfata i ftalata. Koristi se ujutru i uveče nanošenjem na tufer ili direktno na dlanove pa na lice.


   Sastav tonikaWater, Glycerin, Alcohol Denat, Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, Zea Mays Oil / Corn Oil, Tocopheryl Acetate, Lycium Barbarum Fruit Extract, Lactic Acid, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Ethylcellulose, Trimethyl Pentaphenyl Trisiloxane, Calcium Chloride, Chlorphenesin, Gellan Gum, Melissa Officinalis Leaf Oil, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan Gum, Pentylene Glycol, Gentiana Lutea Root Extract, Dioscorea Villosa Root Extract / Wild Yam Root Extract, Passiflora Edulis Seed Oil, Potassium Sorbate, Prunus Armeniaca Kernel Oil / Apricot Kernel Oil, Hexyldecanol, Oryza Sativa Bran Oil / Rice Bran Oil, Fragrance.

   Losion u sebi sadrži svetlucave čestice koje bi u teoriji trebalo da instant bude kožu i pružaju zdraviji i odmorniji izgled. Brzo se upija, mada količina koju nanosim na celo lice nije velika. Predviđam da će mi 200 ml jako dugo potrajati jer se ovim tempom korišćenja sporo troši. Dva ključna sastojka koja Energie de vie losion čine bogatijim jesu matičnjak u ulozi posvetljivača kože, i godži beri bobice koje su jak antioksidans. Stavljam ga nakon čišćenja lica, tako što kožu prebrišem tuferom prethodno natopljenim losionom.


   Serum Énergie de Vie ima prelepo zeleno pakovanje, staklenu bocu zapremine 50 ml, sa dobrom pumpicom na vrhu. Prema Lancôme, ovo je kombinacija seruma, kreme i losiona u jednom proizvodu, objedinjenih moći u svrhu pružanja visokog stepena hidratacije i blistavosti koži. Veoma je tečne konzistencije.

   Sastav seruma:  Water, Glycerin, Alcohol Denat., Diphenylsiloxy Phenyl Trimethicone, Zea Mays Oil / Corn Oil, Tocopheryl Acetate, Lycium Barbarum Fruit Extract, Lactic Acid, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Ethylcellulose, Trimethyl Pentaphenyl Trisiloxane, Calcium Chloride, Chlorphenesin, Gellan Gum, Melissa Officinalis Leaf Oil, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan Gum, Pentylene Glycol, Gentiana Lutea Root Extract, Dioscorea Villosa Root Extract / Wild Yam Root Extract, Passiflora Edulis Seed Oil, Potassium Sorbate, Prunus Armeniaca Kernel Oil / Apricot Kernel Oil, Hexyldecanol, Oryza Sativa Bran Oil / Rice Bran Oil, Fragrance.

   Bez imalo preterivanja, jutro nakon što sam prvi put stavila serum, primetila sam da mi je koža svetlija, odnosno, ten ujednačeniji a crvenila bleđa. Leva strana lica mi je tih dana bila nešto problematičnija od desne i upravo na njoj sam uvidela razliku nakon samo jedne aplikacije proizvoda. Kontinuiranom upotrebom u kombinaciji sa tonikom, čini mi se da mi je ten zdraviji, a ja zaista imam problem sa sivim, umornim i beživotnim tenom zbog neispavanosti i svakodnevnog stresa. Flekice, međutim, nisu u potpunosti nestale, iako mi sveukupno deluje da mi ten jeste nijansu, dve bleđi i manje siv. Serum se relativno brzo upija i dovoljna je jedna pumpica za celo lice, a ako se pretera može biti malo lepljiv. Miris je citrusan i asocira me na limun, dok se kod tonika oseća malo više alkohola ali samo na početku. Kada sumiram utiske, nalazim da tonik malo toga može učiniti ako se koristi samostalno ili u kombinaciji sa nekim drugim brendom. Serum zadovoljavajuće hidrira kožu, ali obzirom da je još uvek aktuelan sunčani period, nije mi ni potrebna naročito jaka hidratacija. Zato nisam baš ubeđena da bi u zimskim mesecima bio dovoljan za negu bez neke propratne jače kreme.




Kao zaključak za kraj ostalo mi je da kažem da u bilo kom slučaju, najveći prijatelji odmornog i negovanog izgleda jesu dobar san, zdrava ishrana i život bez stresa. Kako je vreme u kojem živimo takvo kakvo jeste, ne ostaje nam ništa drugo nego da pomoć potražimo u kvalitetnoj kozmetici. Énergie de Vie se tu nameće kao pristojno rešenje za kožu kojoj je potrebno dodatno osveženje u vidu umerene blistavosti i hidratacije.

Da li koristite Énergie de Vie liniju i kakvi su utisci? 



do sledećeg posta 

3 коментара

  1. Tonik mi bas djeluje obecavajuce i dopada mi se sve sto vec cini - radujem se citanju finalnih utisaka! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Probala bih ali mi deluje preskupo za moj dzep.
    Pogotovo kad naprave tako da moras kupiti celu liniju,
    ili nema efekta. Deluje fino ali moram razmisliti jos.

    ОдговориИзбриши
  3. Zvuci odlicno i bas mi takav serum treba.
    prodato!!!!

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.