Phyto 9 Nourishing Day Cream Ultra Dry Hair




   U letnjim mesecima koji su sada polako iza nas, kosa mi je izraženije suva, oštrija na dodir i manje sjajna, pa se sezonski trudim da joj tada priuštim nešto jaču negu bilo maskama, regeneratorima, bilo nekim koncentrovanijim leave-in preparatima. Danas vam pišem o proizvodu od kojeg sam imala visoka očekivanja i koji je namenjen izrazito suvoj kosi, kakvom sam moju do skoro smatrala. 


   Phyto 9 Nourishing Day Cream se ne ispira, i na pakovanju piše da je dnevna krema što me je malo zbunjivalo, priznajem. Nisam do sad koristila proizvode koji su bili osmišljeni po ovom principu, već su to uglavnom bile stvari koje se nanose nakon pranja kose i eventualno pre stilizovanja i koje vlas 'drže' do sledećeg pranja. Primera radi, nanositi neki silikonski leave-in svakog dana zaista nema smisla, pa se nadam da razumete na šta mislim. Phyto krema je u aluminijumskom pakovanju od 50 ml i kako proizvođač kaže, dubinski hrani dlaku čineći je mekom i sjajnom. Kada sam proučila sastav, ostala sam zapanjena jer među aktivnim sastojcima ima ekstrakte čak 9 biljaka: ulje makadamije, soju, neven, ruzmarin, žalfiju, kantarion, ekstrakt lista bele vrbe, čičak i slez. Količina koja se preporučuje za individualno nanošenje je veličine zrna graška. 

   Kao što možete videti na fotografijama ispod, krema podseća na lagani losion za negu tela, blago je vodenasta ali u sebi ima uljanu fazu koja se oseća prilikom utrljavanja u dlanove. Međutim, opšti utisak lagane, umereno masne formule je evidentan, čini se da je kosa brzo upije, a ako se lepo i pažljivo nanese, ne masti niti otežava dodatno vlas. Potrebno je pre nanošenja kremu utrljati blago u dlanove a potom odsečnim pokretima od krajeva kose blago tapkati i 'gužvati' vlas naviše. Zbog jedne malene nezgode koju sam imala, moram da vas posavetujem da kremu obavezno držite poklopcem okrenutim na gore. Tako vam se faze unutra neće mimoići i neće cureti ulje iz kreme. 


   Kada sam sela da razmislim kako bih vam opisala svoje utiske nakon izvesnog perioda korišćenja, shvatila sam nešto. Isprva sam bila stava da moja kosa zapravo ove sezone i nije tako suva kao inače, i da nisam sebi jasna zbog čega se žalim, ali onda se upalila lampica. Jesam bila u pravu, ali razlog svemu tome je upravo Phyto 9. Moja inače gruba i oštra kosa postala je mekša i prijatnija na dodir, doduše, ne baš kao svila, ali vlasi su gipkije i lepše se ponašaju kada ih uvijem. Uprkos marketingu, ovo ipak nije pretenciozna krema. Neće sigurno dati kosu kao sa reklame, mojoj kosi čak nije dala ni sjaj, ali ju je dodatno ishranila, napunila i razmekšala vlas i to je ono što sam ja primetila. Pretpostavljam da je Phyto 9 na oštećenijoj kosi od moje sposoban da napravi još veću i vidljiviju razliku. Sa druge strane, ovo je prilično skup proizvod za leave-in kategoriju uz preporuku svakodnevnog korišćenja. Moja kosa je izrazito duga i gusta i ja ne mogu na nju stavljati zrno graška proizvoda, nego malo bogatiju količinu kako bih efekte i videla. Iako me Phyto 9 nije oduševio, lagala bih kada bih rekla da nisam generalno zadovoljna. Međutim, još uvek nisam sigurna da li bih je ponovo kupila ili bih potražila jeftiniju alternativu.



Da li ste probale nešto iz Phyto ponude? Šta mislite o ovoj kremi?


do sledećeg posta 

6 коментара

  1. Ju, baš sam iznenađena teksturom, očekivala sam nešto gušće :O Mene šampon i balzam nisu oduševili, ali mi je Phytokeratine maska bila odlična... al nekako bih se pre uvek opredelila za Tigi proizvode ako poredimo kvalitet i cenu...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam još par Phyto proizvoda koji su mi bili ok. I ovaj leave in je stvarno dobar, ne mogu reći da nije, nego sam možda i sama očekivala ko zna šta, pa onda dobila nešto što je ipak realnije. Za to opet nije phyto kriv već ja :D
      Ništa nisam Tigi probala do sad :) Šta predlažeš?

      Избриши
  2. Ja imam tanju dlaku i farbam se vec desetak, mozda dvanaest godina ne mogu sad precizno, a ovo je jedina stvar koja mi zagladi dlaku da bude kao svila. Obozavam phyto 9, najbolja mi je!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O baš mi je drago da ti tako odgovara. Pretpostavila sam i sama da će na oštećenijoj kosi napraviti primetniju razliku. Da li koristiš još nešto iz Phyto što bi preporučila?

      Избриши
  3. Drugacije sam je zamisljala, mislila sam da je kao puter gusta i jaka. Koliko traje tuba uz redovnu upotrebu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh teško mi je da dam precizan odgovor zato što sam je ja koristila u razmacima i sa pauzama. Zavisi i sad koliko redovno pereš kosu i koje je dužine, ali otprilike mislim da može mesec i po dana uz redovnu upotrebu, možda malo duže.

      Избриши

Hvala na komentaru.