Caudalie | Glycolic Peel & Vine Body Butter




   Još od kad sam isprobala Caudalie eliksir o kojem sam davno pisala na blogu, ovaj brend sam pozicionirala visoko na lestvici kvaliteta i uvek o njemu imala respektabilan stav. Zato mi je bilo posebno zadovoljstvo da prihvatim testiranje ova dva proizvoda o kojima danas čitate. 

   Fokus je, dakle, bio na moja dva aktuelna problema kože. Naime, hormonski disbalans rezultirao je pojavom bubuljica iza kojih su mi ostale brojne fleke po licu, a kako smo prilično zašli u hladniji period godine, suva koža tela je nešto što želim preduprediti i izbeći ako je to moguće. Odabrala sam masku za lice namenjenu eksfolijaciji, i buter za telo za hidrataciju kože.


   Stanje moje kože lica je takvo da je trenutno (čitaj:mesecima) glavni problem, problem fleka kojih imam na obrazima, i njihovo sporo nestajanje. Koži pružam dovoljnu hidrataciju, redovno i temeljno je čistim, vodim računa o okoloočnoj regiji, i sve je to u redu i generalno se ne mogu žaliti. Međutim, kada dođem do pitanja o ujednačenosti tena, uozbiljim lice i prevrnem očima. Od ludila sa hormonima tokom trudnoće, a onda i nakon porođaja, kao i usled dodatnog stresa i ručnih intervencija, moje lice se relativno često suočava sa problemom bubuljica iza kojih ostaju crveni tragovi. Činjenično stanje je takvo da imam gomilu malih flekica po obrazima koje prezirem i ne želim videti. Moj najveći prijatelj u toj ljutoj borbi jeste glikolna kiselina. 



   Još od ranije sam ustanovila da je prava blagodet za moju kožu i da mi donosi samo benefite, trenutno ali i na duže staze. Za one koji nisu upućeni, glikolna kiselina spada u grupu alfa-hidroksi kiselina koje se koriste u svrhu hemijskog pilinga kože. Utiče na posvetljavanje fleka, ujednačavanje tena, smanjenje lučenja sebuma, suzbijanje akni i bubuljica. 

   SastavWater, Glycerin*, Isononyl Isononanoate, Sorbitan Stearate*, Glyceryl Stearate Se*, Glycolic Acid, Cetyl Palmitate*, Cetearyl Alcohol*, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil*, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Panthenol, Squalane*, Cetyl Alcohol*, Dimethicone, Sodium Hydroxide, Ci 77891 (Titanium Dioxide), Bisabolol*, Fragrance, Benzyl Alcohol, Polysorbate 60*, Sodium Pca*, Caprylyl Glycol, Arginine, Palmitoyl Grapevine Shoot Extract*, Tocopherol*, Carbomer, Dehydroacetic Acid, Sodium Phytate*, Papain*, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, 1,2-Hexanediol, Algin. *Plant Origin

   Caudalie maska za lice je smeštena u tubu zapremine 75 ml, a ispod drvenkastog poklopca ima zaštitnu foliju na otvoru. Sadrži glikolnu kiselinu, enzim papaje i Viniferin za koji se kaže da je 62 puta učinkovitiji od vitamina C u tretmanima kože. Preporuka je da se koristi dva do tri puta nedeljno, i da se na licu pri svakoj aplikaciji drži desetak minuta. Bele je boje, kremasta je i gusta ali se lepo razmazuje. Stavljam je u debljem sloju na celo lice izuzev zone oko očiju. Kožu prethodno očistim i dobro osušim, jer kiseline hoće ponekad da peckaju pogotovo ako se nanose na vlažno lice.



   Već na prvom korišćenju držala sam je duže od predviđenih deset minuta. Lako sam je i bez posledica isprala nakon dvadesetak minuta nakon čega sam zaključila da procenat kiselina ovde zapravo i nije visok. Doduše, imajte na umu da je moja koža naviknuta na voćne kiseline. Ovo je, rekla bih, bezbedna, blaga, neiritirajuća formula koja neće 'izgoreti' kožu ako se malo prekorači preporučeni interval držanja. Instant posvetljavanje kože je posve prisutno, na licu posle ispiranja nema nikakvog filma, a koža je elastična i gipka, nimalo suva već glatka na dodir. Koristim je bar 5 puta u toku nedelje, a ponekad je držim i po 40tak minuta bez problema i negativnih efekata. Tad je primetno da koža delimično upije masku na pojedinim regijama na licu, što mi govori da molekuli uspevaju da prodru u kožu i iznutra je čiste a ne da samo sede na površini kože bez imalo uticaja. Ujedno, koristim je i kao ciljani tretman pa je stavljam direktno na određene kritične fleke na licu, kad god procenim da je prilika za to. Umanjila mi je mitisere na bradi i skorašnje flekice i crvenila.


   Drugi proizvod o kojem vam pišem je namenjen nezi kože tela. Leti i nemam problem sa suvoćom, ali već sa hladnijim vremenom, slojevima garderobe i toplim, suvim vazduhom u zatvorenom prostoru, moja koža se suočava sa svojom slabošću. Tada tragam za proizvodima koji neće samo površinski hidrirati već i dubinski ishraniti kožu. Ove jeseni moj je izbor Caudalie Vine buter za telo. Formulisan je bez parabena, ftalata, mineralnih ulja i sastojaka životinjskog porekla. Sadrži ulja, vitamin E, voskove i ši buter. U kutiji koju ispod poklopca štiti folija, nalazi se 225 ml proizvoda koji svojom teksturom podseća na divni mus od bele čokolade. Ne upija se momentalno te je pogodan za kraću masažu kože, a primetna je uljana faza koje nema u preteranoj količini zbog čega buter nema tu, meni odbojnu, zagušujuću težinu koja ume da opterećuje kožu. Najviše volim da ga koristim uveče nakon tuširanja jer imam utisak da mi obavije kožu hidrirajućim velom sa blagim mirisom pomorandže, i takvom je drži uz produžen efekat ishranjenosti zbog čega mi se naročito sviđa.

   SastavAqua(Water), Caprylic/caprictriglyceride*, Olusoil(Vegetableoil)*, Glycerin*,vitis Vinifera(Grape) Seedoil*, Hydrogenatedgrapeseedoil*, C14-22alcohols*, Palmoilpolyglyceryl-4 Esters*, Potassium Cetyl Phosphate, Parfum (Fragrance), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract*, Hydrogenatedvegetableoil*, Xylitylglucoside*, Sodiumacrylatescopolymer, Stearic Acid*, Palmitic Acid*, C12-20 Alkyl Glucoside*, Dimethicone, Hydrogenated Polyisobutene, Anhydroxylitol*, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Tocopherol*, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax*, Xylitol*, Acrylates/c10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phospholipids*, Polyglyceryl-10 Stearate*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Sodium Phytate*, Sodium Carboxymethyl Beta-glucan, Limonene, Linalool, Geraniol. (114/127) 
*Plant Origin


Caudalie maska za lice Glycolic Peel posebno je namenjena koži koja ima problem sa flekama, neujednačenom bojom, aknama i bubuljicama, a proizvođač kaže da je prilagođena svim tipovima kože. Vrlo je efikasna i zaista pruža taj posvetljujući efekat koji toliko volim i od kojeg sam, pomalo i zavisna. Zanimljivim mi se čine i druge Caudalie maske iz ove linije. Uostalom, zašto se ovde zaustaviti? Nakon pozitivnog iskustva sa Glycolic Peel, želim ih isprobati sve. 



Da li koristite Caudalie proizvode? Koji su vaši favoriti? 

Post urađen u saradnji sa Caudalie Srbija 

do sledećeg posta 

11 коментара

  1. Ja sam morala da kupim cim su se pojavile kod nas, i to sam uzela ovu sa vocnim kiselinama i onu za hidrataciju. Obe su fenomenalne, ali mi je najomiljenija ta za hidrataciju. Ta glikolna mi se malo ne svidja kako mirise, ali dobro, super neguje lice pa mi za miris i nije presudno da je ne kupim opet. E da, meni se malo teze spira sa lica, ne znam da li je do moje koze?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oprosti što kasno odgovaram ali zaista nisam uspevala ranije. Pa kad je ispiram ja je prvo prebrišem tuferom koji je nakvašen pa se tek onda umivam. Nisam imala problema...ne znam koliko je držiš na licu?

      Избриши
  2. Koja je cena butera i da li je previse mastan i tezak?
    hvala pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne bih rekla da je težak, da jeste bio bi mi problem jer ja ne podnosim takve teksture. Cenu sam proverila na sajtu apoteke Srbotrade, evo linka
      http://www.apotekasrbotrade.rs/english/product/Caudalie-hranljivi-balzam-za-telo-225ml
      Nema na čemu, pozdrav!

      Избриши
  3. A to su Caudalie lepotani :DDD
    Elem, maske im zaista izgledaju primamljivo. Ovu sa kiselinama sam probala i dopala mi se, lice odmah izgleda osveženo a ten nekako lepši :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, da, Caudalie :) Videh kod tebe ono ulje, to moram da probam jednom, znaš mene :D

      Избриши
  4. Mozes li reci koja je cena maske, tebalo bi mi tako nesto za lice jer imam puno komedona po bradi i na krajevima vilicne kosti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cena na sajtu apoteke Srbotrade je 2633, evo linka do maske
      http://www.apotekasrbotrade.rs/srpski/proizvod/Caudalie-Glikolna-piling-maska-75ml
      Ako imaš kožu sklonu aknama, možda ne bi bilo loše da probaš da otkriješ uzrok, jer telo često šalje signale u vidu promena na koži. Tako ćeš znati iz kog ugla da pristupiš problemu :)
      Veliki pozdrav!

      Избриши
  5. Caudalie maska je sigurno nesto sto mi je preko potrebno,jer inace imam problem sa flekama i melazmom koja posledica trudnoce ..Godinama se mucim sa laserima,vocnim kiselinama,raznim mucenjem koze,ali nema pomaka..Inace,muslim da je Francuska kozmetika najbolja na svetu ,tako da je ova maska moj izbor i favorit.Sve ostalo je predivno i bilo bi sjajno isprobsti ponesto

    ОдговориИзбриши
  6. Ova maska za lice i buter za telo mi deluju fenomenalno posto takodje imam problem sa hormonskim bubuljicama narocito sad kako je zahladnilo a koza postaje suva.

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.