Inspiracija: Dear Diary Notebooks
   I pored mojih zrelih 28 godina, dete u meni još uvek se nesuzdržano raduje kad naiđem na stvari čijih sam pasionirani kolekcionar. Neretko se šalim kako od ukrasnih kutija, škrinja, šminke i još ponečega, nemam više mesta u sobi za stvari poput garderobe, još jedne police sa knjigama i tome slično. Da vam ne pričam o tome kako se oduševim kada naiđem na dobar rokovnik. Ideja za ovaj tekst i nešto drugačiju formu mog oglašavanja na blogu, javila se spontano i to dok sam slagala svoju nedavno formiranu kolekciju Dear Diary Notebooks sveščica. A spontano je postala pozamašna jer kako odabrati samo jedan? Postavljala sam fotografije na svom Instagram profilu i facebook stranici i puno vas me je pitalo kako da ih nabave, pa će mi tim pre biti još veće zadovoljstvo da vas upoznam sa jednom jako talentovanom devojkom koja je i osmislila Dear Diary Notebooks, a koja mi je izašla u susret i odvojila vreme da odgovori na par pitanja.

  Predstavljam vam Maju Zorić, devojku koja stoji iza brenda Dear Diary Notebooks.Ko je Maja iz Dear Diary Notebooks i kako si došla na ideju da svoje umeće pretočiš u baš ovakav vid izražavanja kreativnosti?
   Ja sam dete zarobljeno u telu odrasle osobe. Slabo šta se promenilo od onda kada sam sa 6 godina skupljala cvetiće, spajala delove maramica, lepeći ih žvakom i tako pravila svoj mali dnevnik. Unutra sam crtala, nešto što sam umela i zapisala. Uglavnom sam tu pravila plan bega iz vrtića, od onoga što se neprirodno nameće.
   Ta potreba za zapisivanjem se nastavila. Onda sam iste te godine želela da crtam. Nakon premijere Titanika, rekla sam sebi Nacrtaćeš jednog dana tu zgodnu golu ženu. Vreme je prošlo, ja sam je i nacrtala, doduše modele sa Akademije, ali svakako, deo dečijeg sna sam ostvarila. Da nastavim da crtam!
   Uvek na sebi imam nešto cvetno, a u nedostatku nekih predmeta na našem tržištu shvatila sam da bih lako mogla da naučim kako se dezeni prave i da tako uradim nešto za sebe. Izdvojila sam mesec, dva i posvetila se tome,  a nakon nekog vremena ljudi kojima sam pokazala dezene izrazili su želju da i sami imaju nešto sa tim. To nešto su sveske!


• U čemu pronalaziš inspiraciju i kako kod tebe teče stvaralački proces?

   Inspiracije uvek imam. To je prosto ideja da se pokrećemo, nagon koji nam ne dozvoljava da budemo u mestu, to je i ono juče i danas i što će biti sutra. Samo se treba osvrnuti i ideje će doći. Često na čudnim mestima, često i u pola noći, nekada u razgovoru sa drugima... 
   Ovo mi je hobi dok stvaram uslove da se vratim svojim slikama i crtežima. U hobiju se prepuštam igri i nadam se da će me to vratiti onom pređašnjem osećaju igre dok nešto stvaram i na nekim večim stvarima. Dovoljno mi je da uzmem četkicu u ruke i otpočnem. Napravim neke elemente koje zatim skeniram, sečem i formiram konačne dezene. To često ume da traje i po 12 sati dnevno. Ali volim što radim starije tehnike, akvarel, olovke, tuš, flomaster... a usput koristim i prednosti savremenog doba i tehnologije.  Često me pitaju zašto ne crtam na tabli. Probala sam i to, koristim je, ali nema tu neke slučajnosti kao izlivanja vode po papiru, ili načina kako sama manipulišem efektima. Ipak postoje situacije kada tehnologija zakaže, kada smo daleko od izvora energije, kada želimo da prospemo sve one boje i vodu i slomimo ugljen nad papirom. Nema boljeg osećaja kada obrišete ili iscepate sve na čemu ste dugo radili pa krenete ispočetka. Prihvatanje grešaka je glavni put ka napretku.


• Kakav bi savet koji bi dala mladima koji tek pokreću svoj privatni biznis?

   Bitno je prvo raščistiti sa sobom. Šta želimo i koliko to želimo.  Imati cilj ka kome težimo. Imati prepreke koje preskačemo, kao i one koje ne navijaju za nas, jer je i to deo svakog puta i igre. Ne očekivati sve odmah, osim ako nemate veliki ulog sa kojim krećete, pa odmah možete napraviti ogromnu seriju proizvoda koje ćete uz dobro plaćen marketing i ubaciti na tržište. Za ostale priča ide mnogo, mnogo sporije, ali je bitno ne odustati. Ako nešto radite iskreno, sami će vas pronaći. To je naše intuitivno koje nismo i, nadam se, nećemo izgubiti, da na kraju ipak prepoznamo vrednosti iskrenog rada. 


• Kakvi su planovi za budućnost vezano za DDN?

   Ja još uvek ne znam da li ću ovde i ostati. Nekako nemam put pred sobom koji nazirem, još uvek hodam maglovitom stazom, ali u mislima, iskreno, mogu sebe zamišljati kako više nisam ovde.
Kada god se nađete na raskrsnici u životu i zapitate se koji je put pravi, znajte da je pravi onaj koji vi sami odaberete, i kojim idete do kraja, samo pravo! Jer, kako mačak Alisi reče, : ,,Ako ne znaš gde ideš, onda nije ni bitno kojim ćeš putem krenuti..."


U saradnji sa Dear Diary Notebooks organizovala sam malo poklanjanje gde možete osvojiti dnevnik. Poklon je na fotografiji ispod, dobitnika će biti dvoje, a ukoliko želite učestvovati, ostavite komentar na ovaj post, recite koji su vaši favoriti ili se možete prijaviti za učešće na facebook stranici ovde. Igra traje do 30.novembra a mogu učestvovati svi sa teritorije Srbije. Srećno!!!


Nadam se da sam vas u ovom kraćem javljanju zainteresovala za Majine rukotvorine. Dopale su mi se jer su tako razdragane, spontane, cvetne povrh svega, a ja obožavam takve motive. Pritom Dear Diary sveske odišu unikatošću, drugačije su od mnogo čega što sam do sad viđala, nenametljive su i jako pristupačne. Koliko sam upoznata Maja polako širi svoj asortiman čemu se naročito radujem, pa su tako sada u ponudi cegeri, čestitke i standardni cvetni dnevnici u dva formata.


Brend Dear Diary Notebooks možete pronaći i poručiti preko Facebook stranice, Instagrama ili Etsy sajta.


Fotografije su vlasništvo Maja Zorić
Post urađen u saradnji sa Dear Diary Notebooks


do sledećeg posta 

10 коментара

 1. Divno.. mlada, talentovana devojka...dnevnici su prelepi! :)

  ОдговориИзбриши
 2. Prelepo radi i sve pohvale devojci👌👌😍
  Najviše mi je za oci zapao ovaj teget pa sa pink trakom,ali su naravno i svi ostali prelepi😍
  Hvala na prilici,bas bih mu se obradovala!😍 pozdrav😙

  ОдговориИзбриши
 3. Kako su svi lepiiii, ne mogu odabrati jedan!

  ОдговориИзбриши
 4. Baš sam nedavno pronašla stranicu i Instagram profil ove devojke, dezeni su fantastični. Obradovala sam se sad kad sam videla da si pisala o njima. Kakve su same sveske iznutra? Omiljeni su mi ovi zeleni, biljni :))

  ОдговориИзбриши
 5. Fanatzija, ne zna se koji je lepsi :) Svaka cast :) Moj favorit je plavi sa rozikastim cveticima, presladak je <3

  ОдговориИзбриши
 6. Zaista su božanstveni - pogotovo ovi sa mafinima :) jako volim unikatne stvari i trudim se da što više podržim male proizvođače i umetnike ♡ Njen rad me je recimo neverovatno podsetio na https://www.etsy.com/shop/thewheatfield ^.^

  ОдговориИзбриши
 7. Ovo je prava umetnost! Meni se najvise dopada cvetni dezen, ali ne bih odolela i onom sa kolacicima...

  ОдговориИзбриши
 8. Uvek se odusevim kad naidjem na fotografiju na kojoj su ovi dnevnici...raduje me sto neko pravi ovako divne stvari. Moji favoriti su dnevnici sa saksijama i sa lavandom :)

  ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.