Catrice HD Liquid Coverage Foundation




   Skoro nije vladala ovakva online histerija za nekim drugstore puderom, i svako malo sam na blogovima viđala njegove fotografije i recenzije. Sa te strane gledano, možda vam ovaj tekst i neće značiti mnogo, ali kako verujem da se moji utisci u izvesnoj meri razlikuju od većine onih koje sam ja pročitala, smatram ih dovoljno značajnim da ih ovde zapišem i time olakšam nekome izbor ako razmišlja da li je ovo puder za njega. 

   Isprva sam htela da objavim recenziju znatno ranije, međutim, držala sam se svog starog pravila da je ipak bolje da me prođe euforija pa da onda, staloženo i detaljno razložim i obrazložim da li mi se dopada ili ne.


   Kao što možete videti na fotografiji, pišem vam o Catrice HD liquid coverage foundation. Boca sa pipetom rađena je po luksuznijim standardima i podseća me na high-end pudere. Nijansa koju sam odabrala je najsvetlija, 010 light beige, a pored nje ima još 3 koje se mogu kod nas kupiti. Pipeta radi odlično i nisam imala problema sa njom, a u bočici ima 30 ml pudera. Blago je parfemisan, miris ispari ubrzo nakon nanošenja, a proizvod je srednje gustine. Poređenja radi, neće se sjuriti sa ruke kao što mi se redovno dešava sa Dior Nude Air koji dolazi u ovakvom pakovanju.  

   Imajući na umu polaznu ideju baziranu na mnogobrojnim pozitivnim utiscima koje sam pročitala, čekala sam da se i meni desi magija i da se u puder zaljubim na prvu. Tako se i odigralo, mada to nije cela priča. Prvo je bilo nemoguća misija naći ga na policama jer je najsvetlija nijansa uvek bila rasprodata. Catrice HD je vrlo tanak, ali odlično pigmentovan tako da u prvom sloju pokriva skoro potpuno. Napominjem da se brzo suši pa je potrebno biti vešt u nanošenju i ne čekati već raditi četkicom brzo. Ima punu mat završnicu i srednju do potpunu pokrivnu moć. Dok mi je lice bilo u dobroj fazi, uz jedan sloj ovog pudera i dodatnih par prislona četkicom na mesta gde je crvenilo blago probijalo kroz boju, korektor nisam ni koristila. Toliko dobro pokriva i odlično ujednačava ten. Najviše me je fascinirala činjenica da nema nikakvog osećaja da imate bilo šta na licu, a da vam to nešto ujedno fenomenalno prekriva sve nedostatke i ten čiji puno boljim. Dobro zvuči, zar ne? Upravo tako, previše dobro da bi bajka duže trajala. Ubrzo nakon početne euforije, možda nekih nedelju dana, suočila sam se sa prvim nedostacima ovog pudera. 



   Verovali ili ne, nijansa 010 savršeno odgovara mom trenutnom tonu kože. Međutim, ono što se meni dešava sa ovim puderom i što ističem kao njegov glavni problem, jeste oksidacija. Zašto? Gde grešim? Oksidacija, odnosno menjanje nijanse pudera usled reakcije između sebuma u koži i tečne podloge nešto je što se kod mnogih pudera dobrih i kvalitetnih formula može izbeći. Ne pamtim kada mi je neki puder na koži oksidirao, a Bogu hvala, omiljeni drogerijski Bourjois Healthy Mix, kao ni high-end Lancome Teint Miracle nemaju tu užasnu osobinu. Pokušala sam toliko različitih kombinacija kako bih sprečila da mi Catrice oksidira na koži, ali u manjoj ili većoj meri uspešno. 
   Suština je sprečiti prekomerno lučenje sebuma kako on ne bi uticao na teksturu tečnog pudera i na taj način mu menjao nijansu, do dva i po tona čak. Ovde je preporučljivo osloniti se na podloge/baze za puder. Zamislite samo kako se šminkate i puder vam se u potpunosti stopi sa tenom, toliko da čak ni ne morate da ga nanosite na vrat jer je nijansa bukvalno kao vaša koža. Prekrije on vama savršeno nedostatke, vi nanesete konture, rumenilo, srećni ištetate iz kuće, a onda kad se nakon sat vremena pogledate u ogledalo ostanete zapanjeni prizorom! Vaš je puder na licu toliko potamneo, a o razlici sa vratom da ne pričam dodatno. 



   Znam da će mnogi sad pomisliti da možda i imam masnu kožu pa da i nije čudo da taj osporavani sebum hoće da napravi problem. Ali ne, moja koža u ovom periodu godine ide ka normalnoj a prosijavanje t-zone me nimalo ne muči. Ovaj puder uostalom i jeste mat završnice kakvu uglavnom žele žene sa masnijom ili kombinovanom kožom(kod njih je sebum jako izražen), dakle, šta sa njima?! Mešala sam ga sa tečnim hajlajterom u nekom procentu, sa podlogama različitih sastava, osvežavala i matirala dodatno iako to ovom puderu nije potrebno. I uprkos svemu tome, nakon otprilike sat vremena nošenja nijansa mi se promeni na licu i samo odjednom iskoče oni nedostaci koje sam prethodno prekrila. Da ne zaboravim i da konstatujem nedostatak logike u procesu oksidacije. Naime, nekada mi puder oksidira više, nekad neuporedivo manje-gotovo neprimetno, pa mi je zbog te karakteristike krajnje nepouzdan. Šteta je stvarno jer nisam sretala do sad puder sa ovako dobrim osobinama. 




Iako sam želela da pronađem drugstore puder koji bi uspešno skinuo moj omiljeni Bourjois Healthy Mix sa trona, nisam imala sreće sa Catrice. Ovo bi mogao biti savršen puder samo da nema te nesnosne varijabilne oksidacije. Pokrivna moć je za svaku pohvalu, odlično sakriva nedostatke, nije brašnjav na licu, ne daje efekat maske, dugotrajan je i ne puca posle višesatnog nošenja, a lagana formula neosetna je na koži i kao takva idealna za puder ovako dobrog pigmenta. 


Da li ste probali Catrice HD puder i razlikuju li vam se utisci u odnosu na moje? Da li koristite Catrice šminku i šta mi preporučujete? 

do sledećeg posta 

11 коментара

  1. I meni oksidira i to bas mnogo. A jeftin je puder i super se nanosi . Bas sam razocarana.

    ОдговориИзбриши
  2. A bas sam htela da ga probaaaaam! A posto sam bas masna, a toliko oksidira onda ne vredi pokusavati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A šta znam, čitala sam i dobila dosta komentara gde mi devojke kažu da im je super, da nemaju nikakvih problema sa menjanjem nijanse tokom vremena...nisam pametna više...hajde javi ako ipak isprobaš i daš mu šansu :)

      Избриши
  3. Isto sam u početku bila oduševljena puderom i bila zaljubljena i u teksturu i kako izgleda na koži, ali nakon nekog vremena je počeo da oksidira i baš me razočarao. Sad ga koristim čisto da ga potrošim jer ne volim da bacam proizvode. Mada i imam utisak da nikako zbog pipete ne mogu da pogodim kolika mi količina pudera treba.
    Verujem da bi nekom sa baš normalnom kožom super bio. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto, drago mi je da si se javila sa svojim utiscima. Baš je oprečna mišljenja izazvao. Ja sam u početku nailazila samo na reči hvale o catrice puderu, međutim kako vreme odmiče, vidim da ima devojaka koje su imale isti problem kao i ja...
      Hvala ti puno što si se javila :)
      Veliki pozdrav!

      Избриши
  4. Ne znam da li je u pitanju sebum ili ph kože, ali takođe primećujem lagano oksidiranje :((( I moram da se osvrnem na prazne Catrice police, dobrih mesec dana sam tražila ovaj puder bezuspešno, na kraju ga uzeh preko :(
    Odlična recenzija u svakom slučaju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. e da, ph kože bi isto mogao biti problem, vidiš kako se ne setih toga...da, da, i tebi znači isto... :((( i ja sam ga tražila dugo, slučajno ga nađoh.
      Hvala draga <3

      Избриши
  5. I totally agree with you it oxidase like crazyyyy! I really like this foundation especially because it feels very lightweight on the skin, but I hate the fact that it oxidase 2 shades darker...
    Great Review btw :)

    Greetings from Macedonia <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you for your comment darling, I'm very happy that you've found this review. That's the main point of everything I do for this website, to express and share opinions, and learn something new. Thank you so much, once again.
      I am truly sad because this foundation doesn't suit you.
      Wish you all the best :)))

      Избриши

Hvala na komentaru.