Nega usana uz EOS balzame




   Iako će mnogima uvodna fotografija ovog posta sugerisati da sam kolekcionar balzama za usne, moram da se ogradim da ipak nisam. Ne skupljam, popularno rečeno, ''labela'', ali na neki način jesam kolekcionar EOS balzama. Sve je počelo pomalo naivno, sa jednim mint primerkom koji sam davno dobila, a onda kako je vreme odmicalo, prilike su se uvek tako nameštale da bih došla u situaciju da kupim neki od balzama koje nisam imala do tad, i eto me u začaranom krugu EOS loptica.

   U nastavku teksta saznaćete opšte karakteristike EOS balzama za negu usana i reći ću vam koji su moji favoriti.


   Kada me priča navede na EOS balzame, prvo što mi padne na pamet jeste to da su ovo zdravi balzami. Na šta tačno mislim? Formulisani su bez ftalata, parabena, veštačkih boja, glutena i mineralnih ulja. Sastav im je generalno gledano, bogat, sadrže visoko negujuća i kvalitetna ulja, ši puter, vitamin E, a pojedini imaju i zaštitnu spf komponentu. U kolekciji imam sledeće ukuse: summer fruit, sweet mint, honeysuckle honeydew, vanilla bean, blueberry acai i strawberry sorbet. Sastav im u izvesnoj meri varira, a sa njim ujedno i moji konačni utisci o pojedinačnim ukusima u pogledu nege, mirisa i osećaja na usnama.



   Honeysuckle honeydew - Pored Vanilla Bean stika, ovaj mi je omiljeni. U pitanju je zelena loptica sa fotografije iznad. Ima blagi miris dinje i divno se maže. Njega uvek imam sa sobom u torbi, i to mi je balzam za to go opcije. Baza mu je maslinovo ulje, sadrži i ulje kokosa, jojobe, ši buter i zaista super hidrira. 
   SastavOlea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax/Cera Alba (Cire D'abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor (Aroma), Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Tocopherol, Cucumis Melo (Honeydew Melon) Seed Extract*, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract*, Limonene**, Linalool**. *Organic. **Component of Natural Flavor. Certified Organic by Oregon Tilth.

  
   Vanilla Bean - štapić vanile, jedini je primerak koji posedujem iz EOS ekipe a da je u stiku i da podseća na druge balzame koji se mogu naći kod nas. Meni se najjačim za hidrataciju pokazao upravo Vanilla Bean i njega nonstop mažem od kako su krenule velike hladnoće praćene suvim vazduhom u zatvorenim prostorijama. Ima blagi vanilasti miris i odlično štiti usne od vetra i hladnog vazduha. Baza mu je kokosovo ulje, a efekat hidratacije pojačan je i prirodnim voskovima, uljem jojobe, masline i ši buterom.
   Sastav: Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax/Cera Alba (Cire D'abeille)*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor (Aroma), Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Vanilla Planifolia Fruit Extract*. *Organic. Certified Organic by Oregon Tilth.


   Blueberry acai - U nebo plavoj kuglici je fuzija borovnice i acai bobica. Njega sam poslednjeg kupila i pronašla sam ga u dm drogeriji, tako da imajte na umu da je on dostupan kod nas i na njega možete baciti pogled. Uvrstila bih ga u kategoriju onih koji su mi dragi i za kojima radije posegnem nego za nekim drugim. Recimo da njega najčešće biram kao podlogu za neki ruž ili olovku za usne jer hidrira a nije preterano mastan na usnama.
   SastavOlea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax/CERA ALBA (Cire d’abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract*, Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract*, Limonene**, Linalool**. *Organic. **Component of Natural Flavor. Certified Organic by Oregon Tilth.


   Sada dolazimo do druge, manje popularne, polovine moje EOS kolekcije. Ona je kod mene nešto manje zastupljena u dnevnoj rutini a entuzijazam mi je u pogledu korišćenja ovih ukusa značajno opao u odnosu na početno oduševljenje koje sam imala kada sam krenula da ih upotrebljavam. 

   Strawberry Sorbet - Najmanje ga volim od svih koje sam do sad probala. U početku mi je bio jako dopadljiv, mirisom me podsećao na bombonice, ali vremenom mi je počeo izazivati jako odbojne osećaje i prestala sam simpatisati takav sintetički miris. Negom sam tu i tamo zadovoljna, ne mogu mu poreći ni sastav koji je na mestu, ali miris je baš ono što me odbija od ove 'jagodice' i nikad je više ne bih kupila.
   SastavOlea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax/Cera Alba (Cire D'abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor (Aroma), Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract*, Limonene**, Linalool**. *Organic. **Component of Natural Flavor. Certified Organic by Oregon Tilth.

   Sweet Mint - Prvi ukus koji sam probala i sa te strane sam emotivno vezana za ovu mint kuglicu, međutim, vremenom mi je miris dosadio, mada je nega i više nego korektna. Ne sviđa mi se ni ljutkasti osećaj na usnama i blago hlađenje koje traje minut do dva. Žao mi je, i praštajte ljubitelji ovog balzama, ali ja ga ne bih opet kupila.
   Sastav: Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax (Cire D'abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Limonene**, Linalool**. *Organic. **Component of Mentha Piperita (Peppermint) Oil*. Certified Organic by Oregon Tilth.

   Summer Fruit - Letnji koktel u balzamu za usne. Kombinacija je jagode, borovnice i ukusa breskve i fino slatkasto miriše. I baš takav je osećaj na usnama, lagan, voćkast i ne preterano negujuć. 
   SastavOlea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Beeswax (Cire D'abeille)*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Natural Flavor (Aroma), Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Stevia Rebaudiana Leaf/Stem Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract*, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract*, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract*, Linalool**. *Organic. **Component of Natural Flavor. Certified Organic by Oregon Tilth.



Koji su vaši omiljeni balzami za negu usana? Da li koristite EOS? 

do sledećeg posta 

10 коментара

  1. Ne znam zasto, ali ovi balzami me nikada nisu privlacili. :) Medjutim, sad mi treba ovaj sa vanilom :D :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako uspeš da dodješ do njega, mislim da ćeš biti zadovoljna. Hej, ja uvek budem ponosna na sebe kad mi ne privuče pažnju nešto za šta su se svi zaleteli 🙂

      Избриши
  2. Isprobala sve redom, ukljucujuci i one dvobojne, ali definitivni favorit mi je tangerine/mandarina, neprikosnoven za hladno vreme, oporavlja i extremno suvu kozu usana...i spada u medical vrstu, verovatno zbog cinka...ako mozes, probaj obavezno

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koje je on boje i gde mogu da ga nadjem?Hvala puno!

      Избриши
    2. Hvala ti puno na preporuci, ako se ne varam on je narandzaste boje 🙂
      Mislim da ga nema još uvek kod nas, jedino online.

      Избриши
    3. Narandzaste boje je, nisam ga vidjala kod nas, ja sam ga nalazila u Usa/Canada, ali ga ima i na iherbu

      Избриши
  3. Pozamasna druzina je tu kod tebe. Omiljeni su mi jagoda i mint :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe, nakupilo se 😀Joj ja sad njih baš nešto ne mogu, a bili su mi ok jedno vreme.

      Избриши
  4. Moji omiljeni balzami su Nuxe reve de Miel i Florient Vanila crem. Njih koristim nocu, jer imaju obicaj da se skupljaju u uglovima usana sto bas ne igleda lepo, ali nega je zaista odlicna. Da li se i Eos balzami tako ponasaju, tj. ostavaljju li beli trag u uglovima? Oduvek zelim da probam ove balzame, privlaci me ne samo pakovanje vec i negujuca svojstva :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vanila i ovaj zeleni sigurno ne, e sad, ako se ne varam, mint mi je pravio tu crtu. Mogu da proverim ovih dana pa da javim 🙂

      Избриши

Hvala na komentaru.