Lancôme Teint Miracle




   Činjenica da vam na blogu nikad nisam detaljnije govorila o svom omiljenom high end puderu svakako mi ne ide u prilog, ali ako uzmemo u obzir da sam ga ipak tu i tamo relativno često provlačila kroz razne tekstove u kontekstu poređenja sa nekim drugim proizvodom, onda i nisam napravila totalni propust. Negde sam nedavno pročitala da je Lancôme Teint Miracle reformulisan, ali o tome vam ne mogu detaljnije govoriti jer nisam isprobala novu verziju pudera. Moj je ovaj sa fotografija koje možete videti u nastavku teksta, i utisci se odnose isključivo na njega. 



   Dobrim i kvalitetnim puderom smatram onaj koji će mi u par poteza i uz minimalnu količinu ujednačiti i osvežiti ten, dati mu prirodnu i zdravu blistavost, koji će trajati bar šest do osam sati bez krupnijih popravki, neće oksidirati i neće praviti problem sa bubuljicama. Želim laganu ali konzistentnu formulu koja će prianjati uz kožu i izgledati kao njena bolja verzija. I ne, ne preterujem jer upravo sve ovo imam kod svog omiljenog tečnog pudera. 
   Lancôme Teint Miracle je ubedljivo na tronu već ko zna koju godinu zaredom, i iako sam uvek raspoložena testirati nove formule i brendove, nekako se priča svede na to da mi je samo TM besprekoran i idealan. Nešto najbliže njemu, a u mnogo pristupačnijem drugstore rangu je Bourjois Healthy Mix o kojem sam pisala ovde


   Izgled je standardan za high end proizvode, kartonska kutija je prepoznatljive srebrne boje, staklena ambalaža dolazi sa kvalitetnom pumpicom, miris je nežan i brzo ispari sa kože. Formula pudera tečnija je i sa njom se vrlo lako radi jer se dobro razmazuje i odlično blenda. Prekrivanje je otprilike srednje i može se malo pojačati dodatnim slojem pudera. Za Lancôme Teint Miracle koristim Zoeva bockalicu 125 iz ovog posta, koja ga idealno nanosi, a za koju je potrebno jako malo pudera jer ga super raspoređuje. Puder daje polumat završnicu koja potiče od iluminativnih čestica koje Teint Miracle sadrži, a ten izgleda sveže i blistavo.
   SastavActive Ingredient: Octinoxate 3%; Inactive Ingredients: Water, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denatured, Phenyl Trimethicone, Glycerin, Peg-10 Dimethicone, Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, PEG/PPG/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Rosa Gallica Flower Extract, Talc, Dimethicone, Dimethicone/ Polygylcerin-3-Crosspolymer, Methicone, Alumina, Aluminum Hydroxide, Magnesium Sulfate, Disodium Stearoyl Glutamate, Ethylhexyl Hydroxystearate, Polyethylene Glycol, Tocopheryl Acetate May Contain: Red 28 Lake, Red 7, Mica, Titanium Dioxide, Bismuth Oxychloride, Iron Oxides


   Ovaj puder na mojoj kombinovanoj koži izgleda fenomenalno. Naravno, govorim o svojim kriterijumima koji su zadovoljeni u potpunosti. Ne znam koliko fotografija to dočarava, no svakako imajte na umu da mi je lice u fazi čišćenja i lečenja. Teint Miracle ujednačava ten u prirodnoj meri ne stvarajući osećaj izveštačenosti i maske, dopušta koži da diše, ne naglašava porice već ih kamuflira, ne skida se u pečatima niti oksidira. Volim t-zonu dodatno matirati kako bih ga 'umirila' i obezbedila mu duže trajanje. Jako visoko vrednujem to što podjednako dobro izgleda na licu i kad su mi bolji i lošiji dani. Nikad mi se nije desilo da mi je naglasio suve regije kad bih ih imala, tako da smatram ovaj puder solidnim izborom i za nešto suvlje tipove kože. Moja mama je žena u pedesetim godinama, ima suvu kožu i na njoj Teint Miracle izgleda odlično. Na fotografiji je u direktnom poređenju sa Bourjois Healthy Mix puderom u nijansi 51, i tu možete primetiti da je Lancôme nešto tamniji, dok je Bourjois svetliji i neutralniji na licu. Nijansa Bourjois Healthy Mix mi najviše odgovara u ovim zimskim mesecima kad nemam ni mrvicu boje na licu i kada sam izrazito bleda. Healthy Mix je nešto gušći od Teint Miracle, i neznatno slabije prekriva u prvom nanošenju što znači da ima manje moćan pigment od Teint Miracle.  


Volim što sam napokon izdvojila vremena i sa vama podelila iskustvo koje imam sa Lancôme Teint Miracle puderom. Smatram da bi bio odličan za vas ako imate normalnu ili kombinovanu kožu. Ukoliko je suva, predlažem da ga testirate u kombinaciji sa dobrom kremom kao hidrantantnom podlogom ispod, a ako je vaša koža masna, pretpostavljam da puderi sa polumat završnicom svakako nisu vaš stil, te možete slobodno zaobići Teint Miracle.

Da li ste probale nešto od brenda Lancôme, i koristite li Teint Miracle tečni puder? 

do sledećeg posta 

4 коментара

  1. Odlican je puder, samo njega koristim i samo mi on odgovara. Imam preko 30 godina, pssst nisam bas ni mlada ali mi odlicno prekrije nedostatke i ne uvlaci mi se u mimicke bore. jedino mu je cena visoka, ali ga kupujem na snizenjima pa mi i ne dodje toliko zao novca. Ne gomilam kozmetiku i volim da izdvojim za kvalitetan puder, rumenilo i ruz.
    Veliki pozdravo od Goce!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2. март 2017. 19:55

    Ovo mi je omiljeni puder i za moju kozu ne postoji bolji od njega. Presla sam se jednom i uzela air de teint i bio je kao voda i nista mi nije pokrivao.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja imam ovaj puder, ali nisam zadovoljna, meni oksidise na kozi i za dva tri sata bude mi i do dve nijanse tamniji, a i prosija mi se koza, kada ga tek stavim izgleda super, ali se stanje brzo promeni

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala za ovako lep post, orhrabrio me je da se oprdelim za ovaj puder! :) Mojoj kozi savrseno odgovara. Imam kombinovanu kozu, masnu T-zonu i mnogi preparati zbog izrazenog mat efekta su dovodili do perutanja regije izmedju obrva. To nije slucaj sa ovim preparatom, sjajno se razmazuje, vraca kozi sjaj i svezinu. Pokrivenost je zadovoljavajuca, obicno idem sa malo mat pudera nakon njega. Moja najiskrenija preporuka za osobe kao sto si navela - sa normalnom ili kombinovanom kozom. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.