Sočni kolač od banane / Banana Muffins




   Dosta je vremena prošlo od kako sam sa vama na blogu podelila recept za hleb od heljdinog brašna, a na koji se fantastično reagovali. Tada sam rešila da se više posvetim kulinarskim izveštavanjima i preporukama kako da sebi pripremite neki interesantan, ukusan i zdraviji obrok. Međutim, trenutak se nikako nije uklapao, uvek bi mi se nešto drugo učinilo podesnijim za blog post i uskratih vam neke fine recepte.

   Danas vas savetujem kako da pripremite ukusne kolače od svega par sastojaka, za jako kratko vreme, a u kojima možete uživati sa porodicom i klincima. Videćete koliko je priprema jednostavna i kako tu nema puno nauke. Ja sam čak mutila ručno, bez uključivanja miksera jer sam htela taj neki rustični nesavršeni šmek, a vi uvek možete odvajati i zasebno mutiti žumanca pa dodavati belanca i tek onda preostale sastojke. Kolač ispadne jako sočan i iako je napravljen bez mrve dodatog šećera, zbog čega ga svrstavam u zdravije varijante, veoma je slatkast i jako dopadljiv čak i najmlađima. Ovo je trenutno omiljena poslastica mom sedamnaestomesečnom sinu. 




   Potrebni sastojci: 

   3 sveža organska jajeta
3 zrele banane 
oko 120 grama kokosovog brašna
kašika belog brašna 
4 pune kašike kokosovog ulja
malo soli
kašičica praška za pecivo 
korpice za pečenje


Priprema:

Ručno umutiti jaja, pa dodati prethodno dobro ispasirane banane, malo soli i deo kokosovog brašna. Sve to lepo sjediniti mutilicom. Dodati preostalu kašiku kokosovog brašna pomešanog sa ravnom kašikom belog brašna(u koju ste prethodno dodali prašak za pecivo). Na kraju dodajte kokosovo ulje i sve dobro izmešajte. Smesa bi trebalo da ispadne gusta. Možete je ostaviti da odstoji 10tak minuta, mada nije greška i preskočiti ovaj korak. Smesu lepo rasporedite i sipajte u korpice za pečenje koje ćete puniti nešto manje od dve trećine. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko pola sata na 180 stepeni. 


*korpice za pečenje uzimam u dm drogerie, gde takođe kupujem i kokosovo brašno/protein.
Uživajte u ukusu i javite mi ako isprobate recept
Prijatno!



do sledećeg posta 

5 коментара

  1. njamiiii ovo mi izgleda mnogo ukusno :D ja jako volim bananu tako da ovo bi bio pravi pogodak za mene :D rado cu da isprobam tvoj recept :D

    ОдговориИзбриши
  2. Već sam naletela na neke slične mešavine sa kokosovim brašnom i mislim da je krajnje vreme da probam ovo da smuljam. Deluje mi da nije previše teško, a to mi baš odgovara jer nisam neka domaćica. :D

    ОдговориИзбриши
  3. ovo isprobavam obavezno!

    ОдговориИзбриши
  4. ogladneli smo :DDDD kazi mi samo moze li integralno brasno umesto belog?

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.