Foreo LUNA™ Play




   Čišćenje lica je moj omiljeni ritual kada je nega u pitanju i uvek volim isprobavati različite proizvode za uklanjanje šminke i nečistoća. Negde u samom vrhu mojih afiniteta je ljubav prema korišćenju micelarnih voda koje smatram naročito praktičnim kada su putovanja u pitanju. Posle micelarnih voda otkrila sam masnije i kremastije teksture u vidu balzama, mleka i ulja koje su mi postale nova opsesija. Dajte mi dvofazni čistač za uklanjanje šminke sa očiju, par micelarnih voda da ih rotiram u kombinaciji sa balzamima za skidanje šminke i ja sam srećna. Međutim, da li sam uz korišćenje svih tih sredstava zaista očistila lice, detaljno i kompletno?

   Inovacije u svetu lepote nisu novina, pa je bilo samo pitanje trenutka kada će se naći neko ko će klasične četke za čišćenje lica zameniti nečim nežnijim, otpornijim, više higijenskim i možda jednostavnijim za upotrebu. Švedski Foreo™ je već neko vreme na našem tržištu, a ja sam se posle dosta premišljanja stidljivo usudila da ugrabim popust koji je bio aktuelan pre par meseci i da kupim sebi Foreo™ Luna Play. Detaljnije o njemu u nastavku teksta.



   Ovo je bukvalno najslađi maleni uređaj koji sam ja videla. Najmanji je iz Foreo Luna grupe i otprilike je veličine blaznice za čišćenje lica. Emituje 8000 t-sonic (transdermal sonic) pulsacija u minuti koje pružaju temeljno čišćenje pora. Načinjen je od neabrazivnog silikona koji nije grub za kožu, koji je otporan, higijenski i na kome se neće taložiti bakterije. Bezbedno je koristiti ga pod vodom jer je vodootporan, kompaktan je i zgodan za putovanja. 

   Dostupan je u 7 različitih boja, a ova koju sam ja odabrala je aquamarine. Koristi se tako što se lice nakvasi, na njega se nanese odgovarajući proizvod za čišćenje, onda se pokvasi i uključi uređaj kojim se u trajanju od 60 sekundi prelazi preko lica, od središnjeg dela ka spolja. I to je sve. Nakon toga se lice umije, uređaj detaljno ispere mlakom vodom i stavi da se osuši do sledeće upotrebe. 


   Meni je uređaj stigao u kompletu sa promo uzorcima dnevnog i noćnog čistača lica, mada ovde u principu možete biti potpuno slobodni i kombinovati vaše omiljene čistače i umivalice, ali bez krupnijih čestica. Dakle, zaboravite na pilinge ako hoćete da čistite lice Foreo uređajem. Istina je, međutim, da Foreo Luna neće raditi podjednako dobro sa svim vrstama proizvoda. Najbolje se ponašao u kombinaciji sa uljima i balzamima koji se nisu brzo sušili na koži jer bi u suprotnom došlo do zapinjanja uređaja zato što koža nije bila dobro pripremljena da bi uređaj efikasno klizio. Moj je izbor uglavnom padao na Clinique Take The Day Off balzam, Estee Lauder balzam za čišćenje lica, a takođe se sjajno pokazao i Glamglow Powercleanse, dok je Dior ulje umelo malo brže da se upije u kožu pa nije bilo idealno rešenje.
   Nakon redovne upotrebe Foreo Luna Play uređaja u toku mesec dana, svako jutro i veče, primetila jesam da mi je koža čistija, da bolje upija proizvode i da je nahranjenija. Takođe, imala sam manje sebuma u t-zoni. Prva promena je već nakon 5 dana bila uočljiva. Pore su bile manje vidljive i delovale su čistije, tako da mogu potvrditi efikasnost u ovom segmentu. Ujedno, mnogo mi se svideo osećaj na koži tokom čišćenja lica sa Foreo Luna Play jer sam zaista imala utisak kako te pulsacije odlično prodrmaju pore iznutra i sve nečistoće izbace napolje, ostavljajući kožu savršeno nežnom i glatkom na dodir.
   Sad bih iznela zamerku koja zapravo to i nije u pravom smislu te reči, već više činjenica koja je mali minus i koju biste morali imati na umu ako se rešite izdvojiti novac za Luna Play uređaj. Naime, baterija se ne puni, ovo što dobijete je sve. Kažu da može trajati do 100 korišćenja, što je negde oko mesec i po dana redovne upotrebe ako uređaj koristite ujutru i uveče. Meni je trajao nepunih mesec dana, ali obzirom da sam u par navrata uspela da se zanesem i pustim ga da radi i duže od preporučenih 60 sekundi, to i nije čudno. 



Foreo Luna uređaju za čišćenje lica nisu nimalo jeftini, čak šta više, na skupljoj su strani, i uvek kada se radi o većoj svoti novca koju planiram izdvojiti za nešto, volim da to dobro i testiram. Mislim da je sjajno što postoji mogućnost da svi koji razmišljaju o tome da kupe neki od Foreo uređaja, za pristupačniju svotu novca probaju prvo Luna Play pa onda procene da li im se dopada ili ne. Njegova cena opet nije mala (košta 4850,oo dinara), ali se periodično može naći na popustu po prihvatljivijoj ceni. Foreo Luna Play je u potpunosti ispunio moja očekivanja, dubinski čisti kožu nakon čega je ona osetno nežnija i vidno čistija.

Foreo uređanje možete potražiti na sajtu hilife.rs a ovaj konkretan o kome sam pisala je na linku ovde



Da li ste isprobali neki od Foreo uređaja i kakvo je vaše mišljenje? 

do sledećeg posta 

8 коментара

  1. Анониман7. март 2017. 19:13

    Pa i nije tako skupo koliko sam mislila. Ok se cini, sta znam...nisam mislila da menjam clarisonic ali volela bih da probam i foreo. Hvala na recenziji, veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман7. март 2017. 20:16

    Preslatko izgleda, samo se namece pitanje sta sa njim nakon sto se potrosi baterija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, u pravu si :D I ja sam se isto pitala, i na kraju ga sačuvala pa se moj sin igra njime kad mu padne šaka :D

      Избриши
  3. Анониман7. март 2017. 20:29

    Toliko je sladak, zelim ga sad odmah :DDD

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман7. март 2017. 23:37

    Gledala sam ga skoro na sajtu i razmišljala sam o kupovini ali sam nekako sam još neodlučna. Nije mi ni malo para, skoro 5hilj za nešto što će da radi mesec dana. Moram da razmislim, jer mi se u tom slučaju više isplati da uzmem Luna mini na primer, on košta oko 12hilj ali ima punjivu bateriju...baš sam u rebusu...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam gledala iz ugla nekog ko nešto želi pre svega da proba a ne bi odmah izdvajala neke velike novce. Zato mi je ovaj uređaj bio sjajna prilika da vidim da li je to za mene ili ne, a da novčanik ne oseti baš veliki stres. Slažem se skroz, stvarno je na duže staze puno isplatljivije uzeti luna mini :)

      Избриши

Hvala na komentaru.