Nega okoloočne regije




   Ako mene pitate, nikad dovoljno tekstova na temu nege lica, kako na ovom blogu, tako i na drugim portalima, časopisima i u ostalim medijima. Nega lica je nešto što potenciram i uvek stavljam ispred dekorative koju koristim. Koža je najsvežija i najlepša kada se o njoj vodi dovoljno računa, kada se hrani kako iznutra tako i spolja, i kada pazimo čime je negujemo.
   Današnji tekst posvećen je kremama za negu zone oko očiju. Ovo naravno nisu sve okoloočne kreme koje sam do sad probala, ali jesu neke koje sam koristila do nedavno i o kojima sam ovom prilikom odabrala da pišem.               


    Hidratacija je veoma važna i glavna prevencija u borbi protiv bora. Moramo je redovno sprovoditi na celom licu, a naročito kada se radi o osetljivoj koži oko očiju. Ona je znatno tanja od kože na ostatku lica, i za nju je uvek preporučljivo koristiti specijalne kreme za koje bi najbolje bilo da nisu parfemisane. U današnjem tekstu pišem o 5 kremica različitih brendova. Krenuću redom kako su fotografisane na naslovnoj fotografiji.

   Tony Moly je popularni korejski brend koji se može naći u Sephora parfimerijama. O Panda's Dream So Cool Eye Stick kremi pisala sam davno, ali sam sačuvala ambalažu jer moj sinčić obožava da se igra malim medom. Krema je u formi stika a proizvođač tvrdi da uklanja natečenost i pruža hidrataciju zahvaljujući ekstraktu bambusa. Vrlo je jednostavna za upotrebu, upija se gotovo momentalno uz blagi osećaj hlađenja, a može se naneti u više premaza. Mislim da je idealna za mlađe korisnice koje tek kreću sa kremicama ovog tipa. Nanosite je od unutrašnjeg ugla očiju ka spoljašnjem, blago je utapkavajući u istom pravcu. Meni je bila prvi izbor u danima kad se ne šminkam i kad poželim da u toku dana dodatno osvežim kožu oko očiju.
   SastavPurified water, Butylene Glycol, Sodium Stearate, Ethanol, Xylitol, PEG-12 Dimethicone, Glycerin, PEG-8, BIS-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Niacinamide, Sodium Citrate, Dimethicone, Adenosine, Actinidia Extract, Seawater, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Bambusa Vulgaris Sap Extract, Glacial water, Potassium Alginate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Citric acid, Steareth-20, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Caprylhydroxamic Acid, N-Hydroxysuccinimide, Chlorhexidine Digluconate, Potassium Sorbate, Chrysin, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Tropolone, Perfume, FD&C Blue 1(E133), Phenoxyethanol, Complex Component Holoxyl.

   Benefit uvek ima zanimljive setove šminke, pa je tako za praznike bio jedan muzički pun savršenih minijaturica. Među njima se našla i Benefit It's Potent Eye Cream. Ova krema bi trebalo da posvetljuje tamne kolutove oko očiju. Sadrži peptidni kompleks koji pomaže da koža povrati elastičnost i čvrstinu, biljne ekstrakte za hidrataciju i ekstrakt japanske mušmule koja sprečava dejstvo slobodnih radikala. Krema se lepo razmazuje na koži i odlično neguje i hidrira, što me je prilično iznenadilo. Benefit sam uvek doživljavala kao brend koji ima vrhunsku dekorativu i nisam računala da im je preparativa podjednako kvalitetna. It's Potent mi se iz tog razloga jako dopada, fenomenalno osveži kožu oko očiju, a uz sve to zgodna je za ispod korektora.
   SastavAqua (Water), Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Butylene Glycol, Glycerin, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Steareth21, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Phenoxyethanol, Stearalkonium Hectorite, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Hexyldecanol, Steareth2, Glyceryl Hydroxystearate, Sodium Polyacrylate, Alcohol, Caprylyl Glycol, Palmitic Acid, Stearic Acid, Dimethicone, Propylene Carbonate, Tocopheryl Acetate, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Althaea Officinalis Root Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract, Hesperidin Methyl Chalcone, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Acrylates/C1030 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tetrasodium EDTA, Steareth20, Tromethamine, CI 77891 (Titanium Dioxide), Sodium Hyaluronate, Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Sanguisorba Officinalis Root Extract, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Xanthan Gum, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Caprylic/Capric/Succinic Triglyceride, Dipeptide2, Tocopherol, Citric Acid, Eriobotrya Japonica Leaf Extract, Palmitoyl Tetrapeptide7, Plankton Extract. N¬∞ 06345/A

   Vichy Awakening Eye Balm je krema iz čuvene Aqualia Thermal linije i namenjena je hidrataciji, uklanjanju tamnih podočnjaka, natečenosti i znakova umora. U teoriji ima solidan sastav i zvuči obećavajuće, međutim ova kremica najmanje hidrira, i može da prođe tek kao podloga za korektor jer je silikonske osnove i preko nje se šminka lako nanosi. Kada imam utisak da mi je koža oko očiju suvlja i da joj treba jača ishrana, znam da joj ova krema to neće pružiti pa je sigurno zaobilazim. 
   Sastav• Aqua/water • Glycerin • Dimethicone • Propanediol • Dimethicone/peg-10/15 Crosspolymer • Ci 42090 • Caffeine • Sodium Chloride • Sodium Citrate • Sodium Hyaluronate • Sodium Hydroxide • Phenoxyethanol • P-anisic Acid • Chondrus Crispus (Carrageenan) • Disodium Edta • Citric Acid B Iosaccha R Ide Gum-1 • Polymethylsilsesquioxane • Code F.i.l C167205/1

    Nuxe Nirvanesque Smoothing Eye Contour Cream je namenjena prvim boricama, uklanjanju tamnih podočnjaka i osvežavanju okoloočne regije. Ima u sebi hijaluronsku kiselinu zahvaljujući kojoj redovna upotreba ove kreme daje koži punoću i hidrataciju. Korektivni pigmenti ublažavaju vidljivost tamnih podočnjaka a biljni kofein služi za stimulaciju mikrocirkulacije. Ova kremica je stvarno fina na koži, veoma hranljiva u mom konkretnom slučaju i baš je volim koristiti. Relativno se brzo upija i po rezultatima deli prvo mesto sa Benefit It's Potent Eye Cream. Idealna je za noć mada je pokazala jako dobru izdržljivost i u dnevnoj varijanti ispod korektora.
   Sastav: Aqua/water, Rosa Moschata Seed Oil, Glycerin, Propanediol Dicaprylate, Hydroxyethyl Acrylate/sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Hydroxyethyl Urea, Arachidyl Alcohol, Octyldodecanol, Tocopherol, Behenyl Alcohol, Capryloyl Glycine, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Arachidyl Glucoside, Citric Acid, Parfum/fragrance, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Dehydroacetic Acid, Allantoin, Caffeine, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Tetrasodium Edta, Althaea Officinalis Root Extract, Ammonium Lactate, Mica, Ci 77891/titanium Dioxide, Nymphaea Coerulea Seed Extract, Ci 77491/iron Oxides, Benzyl Alcohol, Papaver Rhoeas Seed Extract [n2704/b].

   La Roche Posay Toleraine Ultra je formulisana bez parabena, parfema, lanolina, alkohola i boja i pogodna je za jako osetljive oči. Meni je bila lagana za korišćenje, dok u direktnom poređenju sa Vichy kupi sve pozitivne bodove. Lako se razmazuje zbog svoje fluidne teksture i brzo se upija u kožu, solidno hidrira i omekšava. Pakovanje ima 20 ml što je nešto više od standardne količine u kojoj inače dolaze okoloočne kreme.
   SastavAqua, Glycerin, Squalane, Propanediol, Butylene Glycol, Butyrospermum Parkii Butter, Pentylene Glycol, Niacinamide, Dimethicone, Pothmethylsilsequioxane, Polysorbate 20, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Dimethiconol, Aluminium Starch Octenylsuccinate, Ammonium Polyacryldimethyltauramide/Ammonium Polyacryldimiethyl Taurate, Disodium EDTA, Citric Acid, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester (Code FIL: B166593/1)




Za kraj bih probala da sumiram utiske na osnovu dosadašnjeg iskustva. Najjaču hidrataciju i adekvatnu prevenciju bora vrše Benefit i Nuxe krema, Tony Moly je idealna za dane kada se ne šminkam ili kada poželim da dodatno ishidriram okoloočnu regiju, a rado bih je preporučila i mladim devojkama koje tek kreću da istražuju kreme ovog tipa. La Roche Posay je dobra krema za neku osnovnu hidrataciju, dok je Vichy korektna tek kao podloga korektoru i nema neka naročita hidrirajuća svojstva.

Da li ste koristile nešto od opisanih krema i kakvi su vam utisci ?

do sledećeg posta 

4 коментара

  1. Анониман31. мај 2017. 01:07

    Odlican post i svidja mi se odabir krema mada nijednu nisam koristila. Godinama sam verna eucerinovoj kremi i super sam zadovoljna.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман8. јун 2017. 17:52

    Meni je sestra uzela skoro bas tu vichy i dovoljna mi je nega, ali nemam bore i koza mi nije zahtevna. Nego sam htela da te pitam imas li preporuku za neki tecni puder za leto da je lagan i da ne zapusava pore, koza mi je normalna?
    hvala unapred!!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super za kremicu, iako su nam utisci skroz drugačiji :) Od pudera za leto, hm, recimo ili ovaj novi llums true skin, mada ti nijanse možda mogu biti problem, ili novi sephora u tubici, skoro je stigao, ali ne mogu se setiti tačnog naziva. On je zamenio onaj sa pipeticom :)

      Избриши

Hvala na komentaru.