GlamGlow | Powercleanse Daily Dual Cleanser




    U onih pet dana u mesecu kad uspem da dođem do računara, bacim pogled na blog, na folder sa nedovršenim postovima, pregledam brzinski foldere sa fotografijama koje sam uspela prebaciti sa aparata, i priznam sebi da sam kornjača jedna lenja! Postovi se neće sami napisati već ih moram ja urediti i objaviti. E lepo se iskritikovah.
   Ako iole pratite blog onda znate da obožavam da koristim ulja za čišćenje lica i skidanje šminke. Generalno gledano, nega lica je nešto u šta ulažem dosta vremena, a čistačima sam opsednuta i ako se pojavi nešto novo, naravno da moram da isprobam i donesem svoj sud. Danas predstavljam duo čistač koji nam stiže iz GlamGlow porodice. 


   Zelena bočica ima dva odvojena odeljenja u kojima se nalaze dva proizvoda namenjena čišćenju lica i skidanju šminke. Proizvodi se mogu koristiti zasebno jedan za drugim, potpuno samostalno, ili pomešani. Glavna ideja je bilo da svako može napraviti svoju jedinstvenu kombinaciju za umivanje. Za čišćenje lica potrebno je istisnuti nekoliko pumpica proizvoda i pomešati ga sa malo vode, pa tako razblaženog naneti na lice i utrljavati, a na kraju isprati toplom vodom. Sinteza pirinčanih ceramida, sojinih fosfolipida i lipida ovsa garantuje poboljšanje teksture kože i jačanje njenih prirodnih odbrambenih mehanizama. 
   Malo mi je teško da bukvalno prevedem ovaj ''mud'' deo iz punog imena proizvoda, ali zamislite da je on nalik tečnoj, mekoj glini za umivanje. Ne liči na mleko, nije ni gel, već je ovo malo gušći i konzistentiji proizvod koji se divno meša sa vodom i odlično uklanja nečistoće. Uljana faza namenjena je otapanju šminke dok je drugi čistač odličan u razlaganju i uklanjanju prljavština sa kože, sebuma i detoksikaciji. Odmah da napomenem da je ovo ulje po svojoj teksturi zapravo više nalik gelu no ulju, ali imam utisak da je podjednako efikasno kao da je čistije ulje u pitanju. 
   Sastav uljaWater, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Lauroamphoacetate, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Chloride, Citric Acid, Montmorillonite, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Verbascum Thapsus Leaf Extract, Propylene Glycol, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Ethylhexylglycerin, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Tocopherol, Illite, Kaolin, Fragrance, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone.
   Sastav 'glinenog' čistačaWater, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Magnesium Aluminum Silicate, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Propanediol, Phospholipids, Montmorillonite, Kaolin, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Verbascum Thapsus (Mullein) Extract, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil, Ethylhexylglycerin, Verbascum Thapsus Leaf Extract, Sodium Chloride, Xanthan Gum, Fragrance, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.


   Ja sam ovaj proizvod koristila prvobitno u zimskom periodu, kada sam otkrila da mi je ipak previše jak za svakodnevno čišćenje. Koža mi je tada sklona isušivanju i ima veću potrebu za nežnijim i hidratantnijim čistačima, a ove dve pomešane faze nisu mi prijale, pa sam pauzirala sa korišćenjem ulja, i tek par puta u nedelji koristila glinu za umivanje. Ona mi nije smetala ni isušivala kožu. Kako su se približavali topliji dani, polako sam u negu uvrstila obe faze GlamGlow Powercleanse umivalice, i taj se potez pokazao kao odličan. Osećaj na koži posle umivanja je za poželeti, lice je besprekorno čisto, pore su pročišćenije i utegnutije, nema zatezanja kože niti suvih delova. 

GlamGlow Powercleanse Daily Dual Cleanser je savršen čistač lica za osobe koje imaju masnu ili kombinovanu kožu; lepo otapa tragove pudera i ostale šminke (ne koristi se na očima), deluje dubinski izvlačeći tragove nečistoća, a ostavlja lice osveženim i savršeno čistim.

Da li ste probali GlamGlow Powercleanse umivalicu? 

do sledećeg posta 

2 коментара

  1. Zvuči kao interesantno.

    Jedini Glam Glow proizvod za čišćenje lica koji sam imala bio je takođe na blazi gline (ne znam sada kako beše tačan naziv, ali slična boca samo bela). Bio je dosta jak (onako kad ga staviš na lice, pa lepo čuješ ono "fiiiiup" kako se suši u koricu a koža zateže :D). Definitivno za opako masnu, deblju kožu pa sam ga brzom brzinom prosledila drugu. On je još uvek oduševljen.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E taj beli nisam probala, draga :) Uzela bih opet ovaj zeleni, eventualno onaj plavi :)

      Избриши

Hvala na komentaru.