Moj aktuelni planer
   Da li praktikujete da svoje misli prenesete na papir, planirate unapred, upisujete sastanke i dogovarate lične obaveze? Šta koristite u tu svrhu i kako ste zadovoljni realizacijom zamisli? Ja još od svojih srednjoškolskih dana volim da sve zapisujem i beležim slikovito, a sećam se da sam sa sobom uvek imala neku beležnicu koja bi mi pomagala da se snađem u prostoru i vremenu. Ako ništa drugo, barem mi je ulivala sigurnost jer sam sklona zaboravljanju, što nije ni za kakvu pohvalu.

   Jako dugo želim da vam pišem o svom trenutno omiljenom planeru od kog se ne odvajam a koji dolazi iz tima Moj Rokovnik. Na njihov instagram profil naišla sam pre par meseci i tad se rešila da poručim jedan manji format za tašnu i jedan veći za radni sto. Ono što me je prvo privuklo jeste bila mogućnost da sama odaberem svoj dizajn iz solidno velike i lepe ponude, a cena je nešto što je prelomilo da ih odmah naručim. Ujedno, postoji varijanta i da sami personalizujete svoju sveščicu nekim natpisom po izboru.


   Verovatno se pitate kakva je unutrašnjost planera. Najbolje ćete je upoznati preko fotografija, a ono što vam imam preneti u vidu pisanih reči je da je sam planer veoma praktičan. Svaki mesec se otvara stranom na kojoj možete upisati mesečne ciljeve, beleške i obaveze. Zatim sledi veliki kalendar na dve strane zgodan za upisivanje važnijih datuma, a potom slede regularni dani u nedelji, sa vertikalnom satnicom. Jako jednostavan dizajn a posve praktičan i upotrebljiv. 
   Ovih godina sam kupovala svakakve vrste planera, pojedine i sama pravila, ali unutrašnjost mi se ne bi dopala u celini. Pogotovo kad bih kod onih kupljenih imala nametnute varijante sa suvišnim stranama u vidu nekih citata, stranica na kojima je isplaniran budžet i slično. Moj Rokovnik je dizajniran baš po mom ukusu i u potpunosti mi odgovara. Koristim ga i kao planer budućih događaja ali i kao dnevnik u koji mogu ubeležiti i neke regularne stvari, poput onih šta sam ručala danas i da li sam odradila seriju isplaniranih vežbi za leđa.


   Kada planiram mesečni ili nedeljni raspored u mnogome mi pomažu razne vrste stikera, samolepljivih papirića u boji, flomasteri i drvene bojice jer sam od onih štrebera koji vole da istaknu šta treba da se uradi, da sve bude klasifikovano po boji i na odgovarajući način. Washi trakice i nalepnice koje vidite na fotografijama su kupljene u IKEA radnji koja se uskoro otvara i kod nas i čemu se naročito radujem. Na ovom i ovom linku je nešto od washi trakica koje će se moći kupiti ovde, a od 10.avgusta biće omogućena i online prodaja. Aktuelnu ponudu Moj Rokovnik planera možete naći na njihovom sajtu mojrokovnik.rs


do sledećeg posta 

Нема коментара

Hvala na komentaru.