Maske za lice: Uporedna recenzija




   Iako se na osnovu moje trenutke kolekcije maski to ne može naslutiti, ja nikad nisam bila neki naročiti ljubitelj korišćenja istih. Uvek sam u tom iscrpljujućem ritualu videla odbojnost. Primera radi, preterana pažljivost da masku nanesem u ravnomernom sloju, onda da pazim da se ne mlatnem po licu tako spontano i skinem pre vremena deo nanete maske, pa potom kad je želim isprati moram se dobro potruditi i iskvasiti gotovo kompletno... Ma koliko neka maska bila dobra u pojedinačnom slučaju, jednostavno mi nikad nije bio specijalan užitak da ih koristim, no to se u poslednje vreme malo izmenilo. 
   Pošto sam predvidela da za današnji post obradim više različitih maski za lice, prelazim odmah na stvar kako ne bih dalje dužila. Videćete da fale popularne sheet maske. To je zato što u principu nisam njihov ljubitelj, uglavnom mi budu skupe obzirom da se koriste samo jednom i ne prija mi baš da ih držim na licu. 


    Priča o maskama za lice ne bi bila kompletna ukoliko ne bih na početku napomenula par bitnih stvari. Nije revolucionarno reći da je nega lica jako važna. Kad kažem nega, mislim na kompletan ritual počev od detaljnog čišćenja lica, preko upotrebe seruma, hidratacije, spf zaštite i tretmanskih pristupa. Maske kao takve predstavljaju jedan vid tretmanskog načina za rešavanje nekog od problema koji koža ima, ili postizanje nekog rezultata koji trenutno želite ostvariti. Međutim, koliko god neka maska nosila potencijalnu delotvornost u sebi, ključ je u redovnosti. Neophodno je konstantno voditi računa o koži jer je samo tada realno očekivati da neka maska da konkretan rezultat. Naravno, uz pretpostavku da je ona zaista kvalitetnog sastava. Maske koje postoje kod nas na tržištu su zaista različite po vrsti, sastavu, ceni i kvalitetu, i verujem da svako može pronaći neku koja mu odgovara u potpunosti. Takođe, postoji i par maski koje možete same smućkati u svojoj kuhinji a koje su delotvorne, ali njima ću se pozabaviti u nešto drugačije koncipiranom postu. Maske nisu nešto što se koristi svakodnevno, već u proseku do 3 puta nedeljno, zavisi od stanja i potreba vaše kože. 



   Iako sam planirala da ovom savršenstvu iz StriVectinLABS posvetim zaseban post, sva je prilika takva da to neću uspeti već ću morati da ushićenje pretočim u par rečenica u okviru ovog teksta. Silver Peel Off je srebrna maska koja se nakon što se osuši na licu, skida sa kože poput folije. Potrebno je lagano je odlepiti počev od donjeg dela lica na gore. Vrlo se lako nanosi i podjednako lako uklanja, dajući momentalno pročišćeniji i ujednačeniji ten i prosto mi je neverovatno koliko osveži lice. Sadrži koloidno srebro koje deluje umirujuće na kožu. Masku sam u početku koristila redovno a kako mi se bliži kraj pakovanja, počela sam da je štedim jer joj je cena visoka. 
   Sastav: Aqua (Water, Eau), Polyvinyl Alcohol, Glycerin, PEG-12 Dimethicone, Myristyl Nicotinate, Colloidal Silver, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Potassium Cetyl Phosphate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499). 


   Korres je grčki brend kojeg nema u Srbiji. Ove dve maske manjeg su pakovanja, ali imaju dovoljnu mililitražu okvirno za neke 3 nedelje korišćenja, i zgodne su za putovanja. Narandžasto pakovanje je sa grejpfrutom i namenjeno je posvetljavanju kože i blagom pilingu, dok je sivkasto pakovanje sa glinom i služi za dubinsko čišćenje. Nisam uočila neku naročitu promenu na licu posle njihove upotrebe, ali nisam imala ni negativnih reakcija kože.

   Caudalie glycolic peel je maska o kojoj sam već govorila u ovom tekstu. Izvrsna je i dovoljno blaga da se može koristiti i češće od one preporučene upotrebe, pa za njom posegnem uvek kad želim da dodatno očistim lice ili ciljano delujem na neku flekicu od bubuljice. 


   O ovom plavom Glamglow pakovanju sam već detaljno pisala na blogu, a link do tog teksta je ovde. Maska je namenjena hidrataciji kože i izvrsno to radi, s tim što mislim da ipak nije za osetljivu kožu jer ekstrakt đumbira ume dodatno da iritira. To sam imala prilike iskusiti i na sopstvenom primeru. Crno pakovanje Glamglow maske za lice zove se YOUTHMUD™ Tinglexfoliate Treatment i ono je na bazi morske gline i minerala, sa komadićima listova zelenog čaja. Divno osveži lice, pročisti porice, pruža trenutan osećaj zaglađenosti i posvetljavanja kože i zato je kod mene u samom vrhu maski koje sam probala.
    Sastav YOUTHMUD™ Tinglexfoliate TreatmentWater, Montmorillonite (Volcanic Minerals), Kaolin (French Sea Clay), Magnesium Aluminum Silicate (Purified Clay), Polyethylene, Pumice (Micro Volcanic Rock), Camellia Sinensis Leaf (Green Tea Leaf), Camellia Oleifera Leaf Extract (Green Tea), Chamomilla Recutita Flower Extract (Chamomile), Calendula Officinalis Flower Extract (Marigold), Cucumis Sativus Fruit Extract (Cucumber), Hedara Helix Extract (Ivy), Symphytum Officinale Leaf Extract (Comfrey Herb), Lavandula Hybrida Oil (Lavender), Glycerin (Vegetable), Fragrance [Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool], Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.


      Vichy je pre par meseci lansirao na tržište nove maske za lice upakovane u praktične kesice za jednokratnu upotrebu. Sve tri koje možete videti na slici su mi se pokazale jako dobro i teško bi mi bilo da odaberem favorita između ova tri pakovanja. Sivo pakovanje skroz levo je maska sa glinom za čišćenje pora. Sadrži alantoin, aloe veru, Vichy termalnu vodu, kaolin i bentonit. Drži se na licu 3-5 minuta nakon čega se ispere. Čisti pore i matira kožu i jako je prijatna na licu. U sredini na fotografiji je maska za hidrataciju lica i ona se jedina ne ispira već se višak maske koji se ne upije može umasirati. Omekšava kožu, pruža joj trenutan osećaj olakšanja i ispunjenosti vlagom. Sadrži niacinamid odnosno vitamin B3. Treća po redu je maska najbogatijeg sastava i nešto što najčešće koristim. Služi za hemijski piling i ujednačavanje tena. Ima AHA kiseline pa sa njenom upotrebom valja biti obazriv i u letnjim mesecima je kombinovati sa jakom spf zaštitom. 
   Sastav maske za čišćenje pora: Aqua / Water - Kaolin - Argilla / Magnesium Aluminum Silicate - Propanediol - Glycerin - Caprylic/capric Triglyceride - Ci 77891 / Titanium Dioxide - Cetearyl Alcohol - Zea Mays Starch / Corn Starch - Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 / Iron Oxides - Allantoin - Ceteareth-20 - Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder - Lecithin - Phenoxyethanol - Tocopherol - Caprylyl Glycol - Xanthan Gum - Parfum / Fragrance
   Sastav maske za hidrataciju: Aqua / Water - Glycerin - Alcohol Denat. - Niacinamide - Dipropylene Glycol - Pentylene Glycol - Butylene Glycol - Peg-8 - Peg/ppg/polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin - Peg-60 Hydrogenated Castor Oil - Ci 61570 / Green 5 - Carbomer - Triethanolamine - Phenoxyethanol - Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate - Tetrasodium Edta - Menthoxypropanediol - T-butyl Alcohol - Parfum / Fragrance
    Sastav maske za blistav izgled kože:  Aqua / Water - Alcohol Denat. - Glycerin - Dimethicone - Hydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid - Ci 14700 / Red 4 - Ci 19140 / Yellow 5 - Carbomer - Vaccinium Myrtillus Fruit Extract - Saccharum Officinarum Extract / Sugar Cane Extract - Pumice - Sodium Hydroxide - Phenoxyethanol - Mannose - Ascorbyl Glucoside - Disodium Edta - Caprylyl Glycol - Citrus Aurantium Dulcis Fruit Water / Orange Fruit Water - Citrus Limon Fruit Extract / Lemon Fruit Extract - Acer Saccharum Extract / Sugar Maple Extract - Xanthan Gum - Parfum / Fragrance


   Otprilike, negde u isto vreme kao Vichy i L'Oreal je svoju liniju za negu lica upotpunio sa tri različite maske. Jedna služi da uklanjanje nečistoća i vraćanje blistavosti licu, druga je pročišćujuća i matirajuća a treća je za eksfolijaciju i sadrži crvene alge. Čitala sam brojne pozitivne utiske na mreži koji su se ticali ova tri proizvoda, no u mom slučaju, oduševljenje je izostalo. Nisu mi prijatne kad ih nanesem na lice, nakon ispiranja ne vidim nikakav efekat i kod mene nisu dobile čak ni prelaznu ocenu. 
  
   E tako, kada smo prešli sve maske sa fotografija iznad, mogu vas ukratko upoznati sa trenutno najnovijim otkrićem koje možete naći u Sephora radnjama. O maskama detaljnije u postu koji će uskoro izaći, a za sada vam mogu reći da sam probala nekoliko različitih i da su mi sve odlične! Jako se lepo nanose, koštaju 800 dinara po pakovanju što nije baš jeftino, ali se više isplate u poređenju sa sheet maskama. Iako proizvođač kaže da su predviđene za 4 upotrebe, tvrdim vam da vam mogu trajati znatno duže. Sve su na bazi gline i obogaćene su različitim finim sastojcima koji neguju kožu, umiruju crvenilo, hidriraju, pospešuju regeneraciju i ujednačavanje tena. 




Da li eksperimentišete kada se radi o maskama za lice? Homemade ili kupovna varijanta, šta vam je draže? Da li ste probale neke od opisanih maski za lice?


do sledećeg posta 

4 коментара

  1. Procitala sam recenziju tri puta :DDD Pravi sam fan, moze poklon? HAHAHAH
    L'oreal maske su meni dobre, mnogo bolje od Seforinih u kesici koje sam kupovala jedno vreme pa prestala. Stvarno su skupe a samo jedno koriscenje, to se ne isplati nimalo. L'oreal crvena je savrsena!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Heheheh :DDD Drago mi je da ti se tako dopao post, prilično dugo je čekao u drafts folderu, a eto, dočekao je napokon da ugleda svetlost internet neba. Nisam ljubitelj tih sheet maski, pretpostavljam da na njih misliš, mada ima onih koje stvarno daju taj momentalni efekat lepše nahranjenije kože, a l'oreal mi iz nekog razloga nije davao nikakav rezultat pa mu se nisam vratila.

      Избриши
  2. Caudalie glycolic peel sam uzela na tvoju blogersku preporuku i jedna je od onih kojim se uvek vracam.A nikako da dodje na red Glam Glow..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uvek kad naiđem na ovakve komentare čitalaca koji su zadovoljni nečim što sam preporučila, obradujem se ko malo dete :)
      nadam se da će ti se ukazati prilika uskoro za glamglow, koliko znam ima u sefori i onih malih pakovanja, skoro su to dobili, manje su cene pa su zgodna za testiranje :) Javi ako isprobaš nešto, volela bih da čujem kako ti se čine kao brend?

      Избриши

Hvala na komentaru.