Clarins | Mission Perfection Serum




   Od kako sam krenula da vodim računa o koži, tamo negde u svojim ranim dvadesetim, uvek sam više naginjala proizvodima za negu lica nego dekorativnoj kozmetici. Istini za volju, nisam se sa svim proizvodima upoznavala odmah, mnoge sam otkrila tek pre par godina a upoznavanje i dalje traje, ali to nije umanjilo želju da i dalje nastavim da istražujem i testiram nešto novo. Redovni pratioci bloga znaju da je glavni problem koji imam na licu vezan za hiperpigmentacije, neujednačen ten generalno gledano a sve to usled bubuljica koje imam povremeno. 
   Otvaram kutiju ovog proizvoda, izvlačim umotani papirić ispisan na više svetskih jezika, tražim engleski i čitam: Tamne fleke, dishromija, sivi ten, ožiljci od akni... Kao da su moju kožu opisali, shvatam ja da mi ovo treba, a ako želite da saznate da li je bilo nekih rezultata, kliknite za nastavak teksta. 



   Bočica je dobro urađena, ima 30 ml proizvoda, pumpica istiskuje količinu koja je dovoljna za celo lice. Serum ima blagi miris što je u principu minus ako uzmete u obzir da su parfemi potencijalno iritantni za lice. Imajte na umu da ja nisam imala nikakvih problema, mada opet suštinski gledano i nemam osetljivo reaktivno lice. Ekstrakt acerole utiče na smanjenje vidljivosti tamnih fleka, ginko biloba podstiče mikrocirkulaciju i pojačava efekat blistavosti pa ten deluje zdravije, a takođe se u sastavu seruma nalaze i specijalni pigmenti koji daju iluminativni efekat za momentalno lepši izgled kože. Zvuči idealno, zar ne? 

   SastavWater, Glycerin, Butylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Isononyl Isononanoate, Cetearyl Ethylhexanoate, C14-22 Alcohols, Dimethicone, Pentylene Glycol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, PEG-8, Cetyl Alcohol, Hexylresorcinol, Methyl Methacrylate Crosspolymer, CI 77891/Titanium Dioxide, Sodium Polyacrylate, C12-20 Alkyl Glucoside, Silica, Phenoxyethanol, Polymethyl Methacrylate, Potassium Cetyl Phosphate, Mica, Parfum/Fragrance, Ethylhexylglycerin, Polyacrylamide, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Tartaric Acid, Atractyloides Lancea Root Extract, C13-14 Isoparaffin, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, Propylene Glycol, Tamarindus Indica Extract, Spergularia Rubra Extract, Laureth-7, Tocopherol, Malpighia Emarginata (Acerola) Fruit Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, CI 15985/Yellow 6, CI 14700/Red 4, Sorbic Acid, Sodium Benzoate, Ascorbic Acid.


   Kada sam prešla sve one zamorne no neophodne tehnikalije, dolazimo do dela gde ću vam prepričati kakvo je moje iskustvo sa ovim serumom. Prvo što mi je zapalo za oko jeste, za moje pojmove, neobična tekstura. Naime, navikla sam da su serumi laganiji, vodenkastiji, a ne poput fluida za negu kože. Ovo je serum nemasne fluidne konzistencije koji upravo i podseća na neku laganu kremu za lice. Ne pruža lepljiv osećaj na koži čak i ako preterate sa količinom, lepo se razmazuje i lako upija. Nisam primetila nikakav momentalni efekat, ali sam zato već nakon jedva nedelju dana korišćenja došla do zaključka da je ten čistiji i lepši. U mom konkretnom slučaju, nema nekog naročitog dejstva na crvenila koja ostaju iza bubuljica, ne bih rekla da ih je ublažio i izbledeo, ali kad bih zanemarila tih par crvenih tačkica na licu, onaj preostali deo je zaista na oko izgledao vidljivo blistavije, odmornije i zdravije. Serum sam u početku aktivno nanosila uveče i ujutru, a onda sam ga ostavila po strani pa ga u poslednje vreme štedljivo koristim tek jednom dnevno, i to po potrebi. Da li mi se dopada? Ovo je jedan od proizvoda koje sam najbrže trošila poslednjih meseci. Kada sagledam celokupno iskustvo i uživanje u mazanju Mission Perfection, rekla bih Da. Ne masti i ne opterećuje kožu, dobro se kombinuje sa kremama koje nemaju silikonsku osnovu i zaista na određenom nivou radi na ulepšavanju i ujednačavanju problematičnog tena, što ja naročito volim kod proizvoda bilo koje kategorije. 



 Da li ste probale Mission Perfection serum i kakvi su vam utisci? 

do sledećeg posta 

Нема коментара

Hvala na komentaru.