Dr.Jart+ Dermaclear Trans-foam Clay Pink




   Bogat je onaj ko ima mogućnost da bira. Blago nama na domaćim Sephora parifmerijama jer nam u poslednje vreme pružaju takve lepote i raznovrsnost u svetu šminke i preparative. Proizvod koji vam danas predstavljam je jedan od noviteta na našem tržištu, a po konceptu korišćenja i svojoj suštinskoj definiciji, zasigurno jeste nešto novo sa čime do sad nisam imala prilike da se susretnem. 
   Otkrila sam ga sasvim slučajno jednom a pažnju mi je prvobitno privukla neočekivano niska cena. Dr.Jart+ je relativno mlad brend poreklom iz J.Koreje, a kako su azijski brendovi na našem tržištu izazvali pravi šok, inovacije u svetu kozmetike koje dolaze sa tih podneblja zapravo obogaćuju ponudu i jako me raduju. Kada sam istraživala ovaj proizvod, što sam radila tek nakon što sam ga kupila (potpuno atipično za mene), naišla sam na  podatak da se proizvodi u tri različite varijante, a u inostranim Sephora-ma ima ga u setu od sve tri verzije. Zelena glina je za čišćenje viška sebuma i osvežavanje, bela čisti i ima umirujući efekat dok je ova roze koju sam kupila, sa ekstraktima lotosovog cveta koji ima hidrirajuća svojstva. 



   Pakovanje je maksimalno pojednostavljeno, bela boja, minimalistički pristup u ambalaži i crni ispisi su prepoznatljivi za Dr.Jart+ Dermaclear liniju brenda. Cena od oko 800 dinara za 50 ml proizvoda je i više nego dobra kupovina, a obzirom da se ne troši brzo, ovo je itekako isplativo. 

   Sastav: Water, Titanium Dioxide, Sodium Lauryl Sulfate, Kaolin, Glycerin, Palmitic Acid, Stearic Acid, Bentonite, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Betaine, Potassium Hydroxide, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Chlorphenesin, Polyquaternium-7, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Pyrophosphate, Caprylyl Glycol, Cellulose Gum, Acrylamidopropyltrimonium Chloride/Acrylamide Copolymer, Arachidic Acid, Lauric acid, Myristic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Disodium EDTA, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Boswellia Carterii Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil, Dipropylene Glycol, Decyl Glucoside, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Sodium Palmitoyl Proline, Nymphaea Alba Flower Extract. 



   Proizvod je vrlo jednostavno koristiti. Na lice se nanosi po mogućstvu ravnomerno, kao svaka maska, a drži se od 3 do 5 minuta. Onda je potrebno blago pokvasiti lice pri čemu se ova maska sada pretvara u mlečni gusti čistač lica koji potom isperete mlakom vodom. Možete a i ne morate nanositi deblji sloj, otkrićete same već posle prvog korišćenja. Ja sam je nanela baš obilno prvi put zbog čega sam zažalila jer sam posle imala poteškoća sa ispiranjem. Imajte na umu da je ovo čistač na bazi gline za čije se uklanjanje sa lica morate malo potruditi. Svaki naredni put bih stavljala veličinu zrna pasulja i to bi bilo sasvim dovoljno. Na pakovanju je naznačeno da se može koristiti svakog dana i da uklanja osnovnu šminku (base make up). Iskrena da budem, ne znam šta im to znači jer ja svakako svu šminku skinem pre stavljanja bilo kakve maske. Možda su mislili na one ostatke koji se natalože duboko u porama?
   Zbog čega volim ovaj proizvod? 
Zato što zaista izvrsno čisti pore i drugačiji je od ostalih. I da, može se koristiti svakog dana, s tim što onda preporučujem da ga tretirate kao regularan čistač i zaboravite da ima i svojstva maske. Ja ga rado koristim kao završnu fazu u čišćenju lica. Nanesem ga na početku tuširanja, ostavim najviše 3 min jer sam zaključila da mi tako najbolje odradi posao. Nekada ga samo utrljam na dlanove sa malo vode i odmah nanesem na lice, poput gela za umivanje. Kada isperem pruža u nekoj meri onaj škriputavi osećaj čiste kože, ali je pritom ne ostavlja izranjavano zategnutom i suvom na dodir. Vidim da u sastavu ima i nešto citrusnih ulja čija bi koncentracija mogla biti i veća, ali i ovako sam sasvim zadovoljna učinkom. Negu završim serumom, kremom i uljima.



   Trans-foam Clay je dva proizvoda u jednom. Ovo je za nas koji smo stalni u stisci s vremenom i koji nemamo kada da stavljamo i držimo maske na licu po pola sata. Njega je uživanje koristiti i preporučila bih ga skoro svim tipovima kože, s tim što bih za suvu savetovala korišćenje od svega 2 do 3 puta nedeljno. Iako konkretno ova maska ne isušuje, preterana upotreba gline u nezi mogla bi možda narušiti prirodne odbrambene mehanizme kod suve i dehidrirane kože, i izvući vlagu koja je tu ionako u nedostatku. 


Da li ste probale Dr.Jart+ kozmetiku? Delite li možda moje oduševljenje ovim proizvodom?

do sledećeg posta 

4 коментара

  1. Ovo sam kupila na tvoju preporuku jos kad si pre par meseci okacila na stories na instagramu. Savrseno savrseno ukloni svu prljavstinu sa lica. Odlican je a cena je smesna za ono sto dobijes na kraju. Bravo i hvala ti!

    ОдговориИзбриши
  2. Baš sam u fazi isprobavanja Dr.Jart proizvoda i oduševim se svako jutro. Nisam očekivala, uzeh neka manja pakovanja. Ceramidin linija me ostavila bez teksta kao i Water drop. Sigrno ću nastaviti sa isprobavanjem i ovo ide na wish listu. :)

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.