Nega kose: Proizvodi koje trenutno volim




   Dug vremenski period nisam pisala o svojoj kosi i načinima na koje je negujem, a kako sam ovih dana vrlo zadovoljna time kako se ona ponaša, koliko je mekana i nežna na dodir, rešila sam da sa vama podelim mali update post o tome šta je to što trenutno koristim, moje utiske i eventualno preporuke za pojedine proizvode. Sve o čemu danas čitate kupljeno je u dm drogerie a Aussie možete pronaći i u lilly-ju. Na listi su jedan šampon, regenerator, maska i jedan proizvod koji se može nanositi kako na suvu, tako i mokru kosu. 


   Krenula bih od Keratin Oil šampona za kosu jer je jedini šampon u ovoj ekipi. Dugi niz godina koristila sam Insight proizvode kojima sam i dalje zadovoljna, pričala sam vam o njima na blogu, međutim imala sam utisak da su mi na neki način postali nedovoljno dobri za ono što želim postići. Ujedno, pre par meseci sam se šišala i muku mučila da oblikujem vlas kako želim. Kosa mi je dva dana nakon šišanja bila super a onda su krenule noćne more. Moja kosa prosto voli silikonske preparate, potrebni su joj da oblože i ukrote dlaku jer je sama po sebi vrlo neposlušna, a moj je slobodan izbor bio da koristim proizvode bez sulfata, jakih sapuna i silikona kako bih svojoj koži glave pružila zdraviji vid nege. Međutim, rešila sam da odustanem od tog koncepta donekle i ne bežim više od silikona u proizvodima za negu kose. 

   Sastav Keratin Oil šamponaWater (Aqua), Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Sodium Cocoyl Isethionate, PPG-2 Hydroxyethyl Coco/Isostearamide, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Hydrolyzed Keratin, Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil, Dimethicone, Amodimethicone, Glycol Stearate, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Cocamidopropyl Betaine, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Polyquaternium-6, Polyquaternium-10, Laureth-4, Laureth-23, Trideceth-12, Propylene Glycol, Sodium Chloride, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, DMDM Hydantoin, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrance (Parfum), Yellow 5 (CI 19140), Yellow 6 (CI 15985), Blue 1 (CI 42090).


   Predivnog je mirisa ali to nije ono što volim kod njega. Savršena gusta silikonska tekstura prelepo peni i odlično čisti kožu i glave i kosu. Ne izaziva iritacije i ne suši dodatno vlas. Sa mnogim šamponima mi se nije desilo da mi je dovoljno jedno šamponiranje, i da nakon ispiranja osećam onako škriputavo zaglađenu vlas. Ovo je odličan šampon a planiram da probam i onaj sa kokosom.
   Kada završim sa ispiranjem šampona, nanosim jedan od dva Aussie proizvoda. Dugo sam želela da isprobam nešto od ovog brenda i jako sam srećna da je konačno dostupan i kod nas. Miracle Moist Conditioner je regenerator na bazi ulja australijske makadamije, dok je 3 Minute Miracle Reconstructor koncentrovaniji proizvod nalik maski za kosu sa trominutnim delovanjem i služi da zagladi, ishrani vlas i da sjaj kosi. U početku sam koristila samo regenerator i bila i više nego zadovoljna njime. Onda sam u negu dodala jednom nedeljno i masku, i tada sam uočila koliko zapravo ima jače dejstvo, i koliko je kosa vidno lepša nakon nje. Ne kažem da je regenerator loš već da mi se više sviđa kakav efekat ima 3 minute miracle tretman. Mirisi Aussie proizvoda su mi tako dopadljivi da vam o tome ne želim zasebno govoriti.



   I za kraj sam ostavila svog favorita za negu kose i otkriće godine. Coconut Water weightless hydration oil je sprej za kosu koji se nanosi na kraju i ne ispira se. Ovo je proizvod koji me je spasao u jednom trenutku. Sećam se kako me je samo mučilo feniranje i oblikovanje kose, a ovo je bilo upravo ono što mi je olakšalo ceo proces i dalo smisao frizuri. Neverovatno lepo umiri vlas, postavi sve na svoje mesto i upija se sa lakoćom. Koristim ga pre i nakon feniranja, i jednom rečju obožavam. Nisam primetila da masti kosu što je odlično, a nikad ga ne štedim pri prskanju. Već sam nekoliko boca potrošila do sad i ne smem sebi dozvoliti da ostanem bez njega.
   Coconut Water OilCyclotetrasiloxane, Isododecane, C12-15 Alkyl Benzoate, Cocos Nucifera (Coconut) Water, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Phenyl Trimethicone, Fragrance (Parfum).



Pišite mi da li ste probali neke od ovih proizvoda i kakvo je vaše mišljenje? 

do sledećeg posta 

3 коментара

  1. Na osnovu koje oznake iz sastava znaš da OGX šampon sadrži silikone?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Konkretno u ovom sastavu ima Dimethicone, Amodimethicone a to su silikonski polimeri koji su namenjeni nezi kose :)

      Избриши

Hvala na komentaru.