Yves Saint Laurent | All Hours Encre de Peau




  Kada sam pre nekih mesec dana na svom Instagram profilu postavila fotografiju YSL all hours tečnog pudera, nisam slutila da je on već pobrao mnoge simpatije među korisnicama. Puno devojaka mi se javilo sa pozitivnim utiscima, ali i mnogo vas sa pitanjima kada ću pisati o njemu. Ja sam svakako već bila rešena da svoje mišljenje podelim sa vama, kako drugačije, nego u meni dragom blog javljanju i detaljnijoj recenziji. I uz sve to, slike pre i posle. Zabavno, zar ne? 


  Znate koliko padam na lepa i luksuzna pakovanja. Kod YSL all hours pudera je baš tako čarobno kako izgleda a stroge linije i minimalistički dizajn ga čine maksimalno upečatljivim i dominantnim proizvodom na polici. Zato sam poželela da napravim kontrast smestivši ga u romantično okruženje zarad fotografisanja za ovaj post. Puder ima nešto manju mililitražu u odnosu na većinu sličnih proizvoda na tržištu, 25 ml, ali ne troši se brzo pa ne vidim specijalni minus u tome. Nisam slikala kutiju, praštajte, znam da ste navikli da za potrebe dosadašnjih recenzija radim prikaze proizvoda uključujući i sama kartonska pakovanja. 
   Odmah da vam kažem, ovo je ozbiljno dobar puder. Nijansu sam pogađala bukvalno u mraku i iako je na swatch-u vidno žućkasta u poređenju sa drugim, na licu se savršeno transformiše i prilagodi boji tena kamuflirajući svaki nedostatak. 
   YSL all hours encre de peau je puder koji ima srednju ali nadogradivu do jače pokrivne moći, lagane je i svilene teksture, sa spf20, i kvalitetnim pigmentima koji omogućavaju minimalnu upotrebu proizvoda uz maksimalan učinak. Često su puderi jake pokrivne moći sami po sebi gusti, teški za rad, suvi, sivi i beživotni na licu. E pa to ovde nije slučaj. Ako već pri prvom nanošenju uspem da se snađem i 'prepoznam' osobine pudera koji se ispostavi lakim za nanošenje, blendanje i nošenje, onda to zaista zavređuje svaku pohvalu. Fenomenalno se ponaša na licu tokom čitavog dana i ne oksidira. Istini za volju, preporučujem odsečne i brže pokrete četkicom pri aplikovanju proizvoda na lice jer nije baš tečan i vlažan. I obavezno ga promućkajte pre upotrebe. Nije težak, zaista ga ne osetim kada ga stavim, a to se ne menja ni u toku dana. Kažu da daje mat finiš sa čime bih se složila, ali to 'mat' izgleda tako sveže i zdravo, kamuflira nedostatke do PS stadijuma i lepo se fotografiše. Iz mog ličnog iskustva, nemam potrebe ni za dodatnim matiranjem puderom u prahu. Nekad iz navike pređem preko t-zone ili kompletnog lica, čisto da lakše nanesem rumenilo ili hajlajter, ali i kad to ne uradim puder ne sklizne, ne uvuče se u pore, niti se neumereno zasijam kako vreme odmiče. Na fotografiji levo gde možete videti moje 'golo' lice sa svim flekama(užasno sam se istačkala od mlečnih proizvoda), imam samo kremu za hidrataciju, LLUMS olovku za obrve i Essence olovku za usne, dok na slici desno gde imam puder(nijansa BD20), nemam nikakav korektor ispod očiju kao ni preko flekica, kako biste puder videli u punoj snazi. Vidite i sami da je prekrio crvenila bez problema. Nanela sam inače jednu nepunu pumpicu na celo lice, a prekrivanje se može suptilno pojačati dodatnim slojem pudera.
  SastavOctinoxate, Water, Cyclohexasiloxane, Alcohol Denat., Isododecane, Acrylates/ Polytrimethylsiloxymethacrylate Copolymer, Butylene Glycol, Glycerin, Polymethylsilsesquioxane, Cetyl Peg/ppg-10/1 Dimethicone, Synthetic Fluorphlogopite, Isohexadecane, Polyglyceryl-4 Isostearate, Magnesium Sulfate, Disodium Stearoyl Glutamate, Fragrance, Perlite, Saccharomyces/ Xylinum/black Tea Ferment, Silica Silylate, Aluminum Hydroxide, Butyrospermum Parkii (Shea) Seedcake Extract, Hydroxyethylcellulose, Bht, Phenoxyethanol, Sodium Citrate, Benzyl Alcohol, Linalool, Citric Acid, Potassium Sorbate, Pentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Biotin; May Contain: Titanium Dioxide, Iron Oxides (F.i.l. B202874/1)


Iako je na puderu navedeno da je za sve tipove kože, iz iskustva verujem da bi se najlepše ponašao na normalnoj, kombinovanoj i eventualno masnijoj koži. Ukoliko imate problema sa suvoćom, dehidratacijom ili nešto osetljiviju kožu sklonu reakcijama, predlažem da prvo sanirate to stanje koliko možete, u smislu da koristite adekvatne hranljive kreme, pa da tek onda date šansu ovom savršenstvu od pudera. Idealno prekriva, udoban je na koži, postojan i posve dopadljiv.

Da li ste probale neki YSL puder i kakvi su vaši utisci?
Da li se i vama sviđa All Hours Encre De Peau?
 

do sledećeg posta 

5 коментара

  1. Izgleda savršeno! 😍 Imala sam prilike samo uzorak Ideal Teinta da isprobam i ostala oduševljena. 🌼❤️

    ОдговориИзбриши
  2. Ako si probala Alverde Candy Bar kolekciju,molim te napravi post o njoj.Ako je nisi porobala,obavezno je probaj jer je super ♡♥

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam probala i sumnjam da ću.Iako mi se po tvojoj recenziji dopada ja sam od onih koje pider jako retko koriste,pre ću se uhvatitit za BB,ili CC kremu,a najčešće na lice ne nanosim ništa se kreme.

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    ОдговориИзбриши
  5. Meni su svi njihovi proizvodi jako kvalitetni i rade tacno ono sta marketing tvrdi da rade. Samo cena jeste malo visa...

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.