Chanel | Hydra Beauty Micro Serum




   Ukoliko se osvrnete na rubriku Preparativa na blogu, naići ćete na solidan broj preparata koje sam uspela u svojoj blogo-istoriji testirati. Među njima nije bilo puno seruma, no verujem da će se to promeniti uskoro jer polako zalazim u godine kada će mi biti potrebni hranljiviji proizvodi sa više anti-age delovanja. Do sad sam bila ljubitelj hidratacije, baš čudno zar ne? Volim efekat zaglađene kože, umanjenih flekica na licu i ujednačenog tena. Hidratacija je nešto što je svakom tipu kože potrebno, nezavisno od stanja u kojem se lice nalazi. Istinski verujem da je jedna od vodećih stavki u prevenciji bora, a to vam govorim iz ličnog iskustva.

 Chanel Micro serum je prvi proizvod za negu lica koji sam isprobala iz ove kuće, a nakon toga sam uspela da razvijem simpatije prema još nekoliko Chanel preparativnih proizvoda. Gel krema za hidrataciju lica je odlična, okoloočna krema iz Micro linije takođe, Flash Balm mi se veoma dopao kao i dvofazni skidač šminke sa očiju.
   

   Chanel Hydra Beauty Micro Serum je prava mala infuzija hidratacije za moju kožu. Usudila sam se ovo da kažem samo zato što mi neizmerno prija. Boca koju ja imam ima 30 ml, nežno plave je boje, i pravo je uživanje za sva čula. Gelaste je formule, brzo se upija i zaglađuje. Ima prelep nežan miris breskvice, toliko divan da bih ga mackala svako malo. U početku sam stavljala veću količinu koja je davala onaj blago lepljivi osećaj na licu, zbog višeg procenta glicerina, ali sam kasnije ukapirala koliko mi je potrebno seruma za celo lice i vrat. Žao mi je što sam bocu slikala kad sam potrošila većinu proizvoda jer kada ga ima više, vidljive su simpatične bobice vazduha u vidu malenih mehurića.

   SastavWater, Glycerin, Propanediol, Butylene Glycol, Isononyl Isononanoate, Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate, Pentylene Glycol, Camellia Japonica Flower Extract, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Sodium Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Carbomer, PVP, Dipropylene Glycol, Amodimethicone, Disodium EDTA, Sodium Hyaluronate.

   Ovaj serum je fantastičan za moju mešovitu kožu sa masnijom t-zonom. Iako znam da je nakon svakog seruma neophodno nanositi kremu za hidrataciju ili propratnu negu spram potreba kože, što inače i radim, ovaj serum je meni sasvim dovoljan u danima ekstremnih vrućina kada mi se koža pojačano masti. Ne ustručavam se čak i da ga nanosim ispod pudera, opet preskačući kremu, i nikakvih problema nisam imala. Smatram da odlično hidrira, puder nakon njega lepo legne na lice, Micro serum daje koži jedrinu i prirodnu blistavost. Ovo nije serum za suvu kožu, nema tu punoću i hranljivost da podmiri njene potrebe. Ne mislim da bi joj škodio, uvek bi se mogla naneti neka bogata krema nakon njega, ali obzirom da mu je svrha hidratacija, misim da u tom slučaju istu ne bi obavljao na pristojan način. U zimskim mesecima svakako nakon njega nanosim kremu jer uprkos velikom potencijalu Hydra Beauty seruma koji do izražaja dolazi u letnjim mesecima, zimi je koži potrebno više nege i ne želim ništa da prepuštam slučaju.



Kako nam periodi pravih tropskih vrućina tek slede, rešila sam da objavim baš ovaj tekst jer smatram da mu je ovde mesto. I sama uvek radije biram lakše i gelastije proizvode za negu koji se brzo upijaju u kožu i ne maste je dodatno. Ne izbegavam da se šminkam i na vrućinama, iako ipak nisam od onih hrabrica koji nose full make up u teretanu ili na plaži. 
Ovaj serum bi mogao biti odličan za normalnu, mešovitu i eventualno masniju kožu, u kombinaciji sa nekom kremom, dok mislim da ne bi bio idealan izbor za suvlju kožu.


do sledećeg posta 

Нема коментара

Hvala na komentaru.