Balea okoloočna krema




   Kao što sam najavila u ovom postu, za vas sam pripremila detaljnu recenziju Balea kreme za područje oko očiju. Dakle, kremo spremi se, na teren istrčavaš za 3...2...1... :)

   Odmah da napomenem da sam kremu uzela na preporuku jedne divne devojke...Bila sam sumnjičava jer je moje prethodno iskustvo sa Balea kremama za hidriranje područja oko očiju bilo, najblaže rečeno, traumatično(bila sam jako nezadovoljna jednom Balea kremom u plavom pakovanju, sa metalnim roll-on aplikatorom). Naime, nakon početne euforije što sam uzela nešto novo da isprobam, (jer sam duže vreme bila verna Eucerinovoj)  zavladala je toza-nervoza situacija. Krema me je pekla oko očiju, kao da mi gori ti područje, a to krema ne bi trebalo da radi. Nikako. Čak ni za 1.april onako iz šale :D I stvarno sam se pokajala i pitala odakle mi ideja da uopšte i pokušam da nađem neku korisnu kremu za tako zahtevnu regiju, a iz tog cenovnog ranga. I onda je uskočila jedna divna devojka. I rekla mi za ovu kremu o kojoj vam danas rado pišem. 


   Krema dolazi u tubi zapremine 15ml, što je standardna količina kada se radi o proizvodima za negu regije oko očiju(bar kada je moje iskustvo u pitanju). Otvor na tubi je jako uzan što omogućava precizno doziranje kreme, bez straha da ćete istisnuti previše. Kako nisam upućena u značenje reči na nemačkom jeziku, i kako sam truba bez google translate prijatelja, reših da provučem kroz prevodilac naslov kreme(iako nema neki normalan naslov da se odmah razumemo), da bih vam bliže rekla šta proizvođač kaže za nju. Kada sam ukucala ovo u prevodilac ''aktivierende augen pflege bei  schwellungen und augenringen'' dobila sam kao rezultat sledeći prevod ''aktiviranjem oka negu i oči oticanje u rvanju''  :-o E gugl, gugl...na šta si spao...Sve moram sama.(ali bravo za duhovitost :D )  Ne zamerite. 


   Ova krema je suštinski negde između gela i kreme. Nije previše lagana da bih je bez ustručavanja i dileme svrstala u gelove, ali nije ni tako teška da bih rekla da je krema. Negde je na prelazu između ta dva. Namenjena je ublažavanju tamnih i otečenih podočnjaka (onih stečenih rvanjem :D haha, ne zamerite, prevod me slatko nasmejao), sadrži UV zaštitu i služi nezi normalne kože. Dermatološki i oftamološki je testirana. Trebalo bi je nanositi ujutru i uveče, laganim utapkavanjem u kožu. A kako drugačije. Dakle, pre nego krenete ujutru da se 'rvete' sa obavezama i svetom, kao i kada se umorni od toga vratite kući, slobodno nanesite ovu kremu da ublaži posledice stresa. 


   Proizvod sadrži ekstrakte različka, koji je namenjen podsticanju cirkulacije, hlađenju kože i smanjenju otoka, a osetljiva koža ovaj sastojak dobro podnosi. Ekstrakt dinje zajedno sa provitaminom B5 blago zateže kožu, poboljšava vlaženje kože, hidrira je i sprečava iritacije. Krema ima u sebi i ekstrakt sladića kao i vitamin C, koji štite kožu od negativnih spoljašnjih uticaja, omogućavaju brže regenerisanje kože. Kofein služi da bi se podstakla cirkulacija i smanjili tamniji otoci.  UV zaštita sprečava prevremeno starenje kože.


   Moji utisci vezani za ovu kremu su kranje pozitivni. Mogla bih slobodno reći da nijednu zamerku, utemeljenu na nekim činjenicama, nemam. Sa onom prethodnom okoloočnom iz Balea sam bila veoma nezadovoljna, ali ova krema je druga priča.

   Lako se nanosi na predeo oko očiju, fino razmazuje i brzo upija u kožu. Nije preteška ali ni previše gelasta, i već rekoh da je negde između kreme i gela po teksturi. Ne ostavlja masnjikav trag na koži nakon nanošenja. Nije teška i ne peku me oči ni koža od nje. Dobra je podloga za korektor, koji se nakon nje pouzdano neće uvlačiti u borice. (Ovo mi reče devojka koja mi je preporučila, a i ja mogu potvrditi, iako sa korektorom svejedno nisam imala taj problem. Dakle, nemam ga ni sad :) ) Ima ekstremno blagi miris, koji većina možda i ne primeti. Zato o mirisu pišem tek ovde. Slobodno smatrajte da ga nema, jer je tako neprimetan. No, ja imam oko sokolovo...khm...njuh sokolov...(kad bi se to tako pričalo međ' ljudima :D ) pa sam slučajno primetila i tu karakteristiku. 


   Ne zateže me koža od nje, iako sam gore navela da ima sastojak koji kožu 'zateže'. Takođe, nemam ni tamne podočnjake. Nemam podočnjake uopšte. Imam neku blagu diskoloraciju koja se povremeno javi od umora, ali klasične tamne podočnjake nemam. Tako da ne mogu da vam posvedočim o tome da li pomaže da se oni ublaže. Ali, nisam ih ni dobila, da se zna. A bilo je perioda kad sam slabo spavala i bila stalno u nekoj žurbi sluđena večitim nedostatkom vremena. 

   Meni je ova krema dobar izbor za hidrataciju i to je sve što sam i želela od nje. Odlična podloga za korektor, dovoljna hidratacija za moje potrebe. Koža mi nije reagovala loše na nju, kao na prethodnu Balea kremu. Od te prethodne sam imala slučaj da mi izađu kao neke potkožne male bubuljice, koje se povuku par sati nakon što isperem kremu. 



   Dakle, krema za svaku preporuku. Ako tražite laganu kremu za hidrataciju predela oko očiju, sa dodatnim efektom ublažavanja tamnih podočnjaka, i ako vam koža nije zahtevna i posebno suva, a ne biste da izdvajate previše novca, onda je ovo krema za vas. Ne sadrži nikakve antiejdžing sastojke, i potpuno je bezbedna i za mlađe devojke. Ja sam njome zadovoljna i koristim je redovno od kako sam je kupila, pa bih je rado kupila nakon što potrošim ovo pakovanje koje trenutno koristim.


Da li ste probale možda ovu kremu i šta mislite o njoj?



36 коментара

  1. Ja upravo ovu kremu koristim trenutno. Ja sam njome veoma zadovoljna samo sto ja imam ujutru naduvene podosnjake sa kojima ova krema ne pomaze nesto mnogo pa bi zato da nadjem neku bolju za to. Ali sto se tice hidratacije bas mi je taman. Mislim da mi malo ubrza da mi podocnjaci ujutru splasnu ali ne bas nesto mnogo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. e bas mi je drago sto si podelila svoje utiske :))
      znaci, tako kazes...ali da, hidratacija je dobra stvarno :))
      ako nadjes nesto efikasno za tamne podocnjake, pisi , imam drugarice koje muku muce i trebaju im preporuke :))

      Избриши
  2. Bas sam razmisljala o kupovini ove kreme! Moze da se koristi i za mladu kožu (imam 20 god.)? I koja je cena?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Anchy, hvala na komentaru.

      da, napisala sam gore u poslednjem pasusu da može i za mlađu kožu i da je bezbedna što se toga tiče. Nisam sigurna u pogledu cene, jer je prošlo izvesno vreme od kupovine, ali računaj da je negde oko 4oo dinara, možda malo manje.

      druga krema koju bih ti preporučila za tu namenu, je eucerin aquaporin ali za nju moraš izdvojiti nešto više novca(oko 3 puta više a za istu količinu).
      pisala sam o eucerin kremi ovde
      http://lenalifestylebeautyandstuff.blogspot.com/2011/11/eucerin-aquaporin-eye-cream.html

      Избриши
    2. Koja je po tebi bolja? :) Da li se bas toliko razlikuju da vredi dati 3 puta vise za Eucerin?

      Избриши
    3. znas kako, Eucerin ima kozmetiku koja je za svaku pohvalu(govorim iz svog iskustva). Jeste da je krema skuplja, ali smatram i da vredi taj novac. Eucerin je medicinska kozmetika i kao takva, verovatno i napravljena da bolje isrpati potrebe kože.
      lično, i dalje sam fan eucerin aquaporin kreme, mislim da jeste bolja, ali sam eto poželela malo promeniti da ne bi došlo do zasićenja kože, jer sam je baš dugo koristila.

      kad podeliš ukupan iznos eucerinove kreme na bar 6 meseci(koliko bi trebalo da ti traje) dobiješ zanemarljivo malu cifru, tako da smatram da se isplati. no, posto je veca suma u pitanju, ako si u mogucnosti, potrazi testere da bi bila sigurna u nju :))

      Избриши
  3. Meni je super bas ta sa metalnom kuglicom :D Kupila sam vec nekoliko pakovanja, jedan od retkih proizvoda kome se stalno vracam :D
    Moracu da probam i ovu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. a joj :D ah kako je ona meni muke zadavala :(( bas sam se mucila oko nje, ali nije mi legla na zalost. no svakako mi je drrago da ima pozitivnih utisaka za nju. ako budes bila u mogucnosti ,probaj ovu, dobra je stvarno :))

      pozzzz :)))

      Избриши
  4. odlicna recenzija :) ja se malo plasim balea proizvoda za negu lica (nemam bas neka pozitivna iskustva sa njima), ali u principu cene su im ok, pa i nije strasno ako se nesto promasi. mozda cu se sad i usuditi da probam ovu kremicu, zvuci ok

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala :)
      i ja sam se bojala, i eto, imala losije iskustvo sa tom prvom kremom, ali je ova stvarno pun pogodak :)) preporucujem je :)

      Избриши
  5. Skoro mi je neko preporucio kremu za okoloocni predeo od balee i ovaj post je dosao ko porucen, jer to je ta koju sam trazil! :) Odlicna recenzija!

    ОдговориИзбриши
  6. Baš ću probati, mislim da će biti super za topliji period :)

    ОдговориИзбриши
  7. Probala sam je, to je bez sumnje jedna prijatna krema, pogotovo za te pare, ali meni, nažalost, treba nešto jače. Odlična recenzija, svakako :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala puno :))
      pa eto, razikuju nam se potrebe koze, meni za sada odgovara stvarno, ogradila sam se gore da nije bas za zahtevnu i kožu koja je više dehidrirana :)

      Избриши
  8. Анониман25. март 2013. 10:07

    A meni treba nesto sto ce smanjiti nadutost,jer kad spavam malo a i kad spavam malo vise ( sto bi se krace reklo stalno)imam problem s nadutoscu... :)))
    Inace slatko sam se nasmejala, stvarno si odlicna za citanje ujutru :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala puno :DDD drago mi je da si me čitala :))
      nadam se da ces biti zadovoljna i da ce ti pomoci ako se resis da je uzmes :))

      Избриши
  9. Ja se "rvem" (hahahhaha dobar :D) s područjem oko očiju s Alverde kremom, koja nema nikakav učinka na podočnjake nego samo njeguje. Nemam problema s podočnjacima, za sad :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hehehe :D
      dobro je dok ih nemas :) ne znam kako bi ova krema pomogla tu,pisala je devojka gore u prvom komentaru da ima iskustvo bas sa ovom kremom, i da joj se cini da joj malo ubrza smanjenje otoka :)

      Избриши
  10. Ja sam je odavno koristila samo sto je pakovanje bilo druge boje (a sad je redizajnirano). Meni je bila sasvim solidna. Nisam primetila da je uklanjala podocnjake al je bila veoma blaga i prijatna.

    ОдговориИзбриши
  11. bas cu da je probam kad potrosim alverde. i ona ima taj praktican uzak grlic, pa moze fino da se dozira i da traje duuugo.
    kuglicu balea nisam uzimala jer ona ima neke anti-age sastojke, za to cekam 30-tu :) inace mi se dopada roll-on varijanta kao takva, steta sto ima to nesto sto iritira kozu.
    meni treba nesto da ublazi dark circles, ako ova od <400 rsd radi nesto i na tu temu, to bi stvarno bilo iznad ocekivanja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. a mogla bi da probas ovu, da :)
      na zalost, ta roll-on mi nije nikako legla, ali je ova super naspram te :))

      Избриши
  12. ja je koristim, i sasvim mi je u redu.
    a usput, moram da priznam da sam jedna od retkih, ako uopšte i ima neko osim mene, da volim podočnjake :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hehe, genijalna si :))
      raduje me da i tebi prija ova krema :)
      eto, ima nas srećnih korisnika :D

      Избриши
  13. Imala sam serum za lice iz ove linije,i bio je prosledjen sestri:-)
    Isprobacu i ovu,pa ako mi se ne bude svidela,zna se u cije ruke putuje:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. nisam koristila serum :(
      pa mogla bi probati. isticem to da je krajnje jeftina a da sasvim dobro radi posao :)
      hvala na komentaru!!!

      Избриши
  14. Zvuči kao super kremica za curke koje tek kreću u svijet korištenja kreme za oči, lagana hidratantna krema, čisto da je područje hidratizirano i da se što više odgode prve bore. Sviđa mi se! I rvanje isto hahahahahha :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hahahahaahahahah :DDDD
      da , složila bi se sa tobom :))
      za neki početak je skoro pa idealna :)

      Избриши
  15. E vise nemam nedoumice u vezi ove kreme. Kupujem je sigurno! Hvala na divnom postu. :)

    ОдговориИзбриши
  16. Imam ovu kremu vec mesec-dva i sve vreme mi odgovara u pravoj meri. Nemam iskustva sa razlicitim kremama, tako da ne mogu da je uporedim ali sam zadovoljna kako mi izgleda okoloocni predeo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) da, ako nemaš nešto preterano zahtevnu i isušenu kožu, ova će sigurno biti dovoljna nega.
      ja sam u međuvremenu izmenjala nekoliko vrsta i za balea i dalje mogu da kažem da je sasvim, sasvim dobra :))

      Избриши
  17. Posto si napisala da je ok kao podloga za sminku, zanima me da li prilikom slikanja sa upotrebom blica ima onaj flashback (beli odsjaj koji cesto imaju proizvodi sa UV zastitom)?

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.