Pixi Glow Tonic



 Ako sam neki proizvod izbegavala da koristim u svojoj rutini, onda bi to definitivno bio tonik. Nisam ni neki naročiti fan sheet maski ali otom potom. Međutim, u nekom momentu sam rešila da dam šansu određenim proizvodima među kojima se tada našao i Pixi glow tonik, pa sam pored njega zavolela tu kategoriju proizvoda. Ubrzo je postao sastavni deo moje rutine i bočica koju uvek moram imati u zalihama.



 Lista sastojaka: Aqua/Water/Eau, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel)Water, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Hexylene Glycol, Fructose, Glucose, Sucrose, Urea, Dextrin, Alanine, Glutamic Acid, Aspartic Acid,Hexyl Nicotinate, Panax Ginseng Root Extract, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Biotin, Panthenol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil,Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Caramel, Benzyl Benzoate, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, CI 14700 (Red 4).

 Za Pixi glow tonik ste sigurno do sad čuli. Ja sam se upoznala sa njim pre par godina, i od tada je sastavni deo moje rutine, iako u korišćenju pravim prekide od par meseci, jer izbegavam da ga koristim u prolećnim i letnjim mesecima. Dostupan je u Sephora parfimerijama, a neretko se može naći i u okviru Pixi setova, po pristupačnim cenama. 

 Na sajtu za njega kažu da je prilagođen svim tipovima kože, ne sadrži alkohol, parabene, i namenjen je eksfolijaciji, uklanjanju viška sebuma i pročišćavanju tena. U svom sastavu ima 5% glikolne kiseline koju moja koža obožava. Visoko na listi sastojaka sadrži i aloe veru koja umiruje, hamamelis koji ima antioksidativna svojstva i deluje protivupalno,  ženšen koji pomaže cirkulaciju, kao i vlažeće komponente poput uree i glicerina, zajedno sa biotinom i pantenolom. Ono što moram da istaknem jeste da je ovo parfemisan proizvod, tako da imajte tu činjenicu na umu ukoliko vam je koža osetljiva. Meni miris ne smeta i jako je prijatan za osetiti.

 Iako sadrži glikolnu kiselinu, nisam stekla utisak da je ovo proizvod koji je agresivan za moje lice. Opet, ne bih ga preporučila nekom ko ima osetljivo lice ili suvlju kožu, bez obzira na ono što kažu na sajtu. Imam utisak da efikasno vrši piling i redovnom upotrebom primećujem ujednačeniji ten i sveukupno bolji izgled kože lica. 

 Nanosim ga tuferom ujutru i uveče, nakon čišćenja lica svojim regularnim čistačima. Izbegavam da ga stavljam u zoni oko očiju. Iako je meni to logično, imala sam prilike da vidim da devojke umeju slične proizvode da aplikuju i u tim regijama iako to nije baš preporučljivo. 



Smatram da je Pixi glow tonik jedan vrlo kvalitetno formulisan proizvod koji može pružiti određene benefite ukoliko vaša koža iziskuje neki vid hemijskog pilinga, ili imate generalno problem sa porama na licu i neujednačenim tenom. Ukoliko koristite slične proizvode koji su svom sastavu imaju voćne kiseline, budite obazrivi kada se izlažete Suncu, budući da će vam koža biti fotosenzitivnija. Obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom. 


do sledećeg posta 

Нема коментара

Hvala na komentaru.