Bourjois Healthy Mix #51




   Mislim da, bar u blogerskom svetu kao i među istinskim zaljubljenicima u kozmetiku, nema osobe koja nije čula za ovaj puder. Nadaleko poznat, relativno skoro reformulisanog sastava, Bourjois Healthy Mix je pravo malo čudo u rangu drogerijskih pudera. Zaista, kad sam god istraživala i interesovala se kakvi su utisci korisnica širom sveta, nailazila sam na pozitivne komentare. Naravno, uvek postoji krug nezadovoljnih devojaka, što je potpuno normalno, jer ne postoji nešto što univerzalno svima odgovara, ali da je puder veoma hvaljen, hvaljen je i to mu niko ne može osporiti. 

   Shvatila sam nedavno da nisam pisala o nekim proizvodima koje volim i koristim gotovo svakodnevno, pa ću se potruditi da to ispravim. Bourjois puder mi je jedan od omiljenih drogerijskih proizvoda iz domena dekorative, i zaslužio je da o njemu bude pisano na blogu.



    U poređenju sa starom verzijom ovog pudera, novi Healthy Mix(HM) je u staklenoj prozirnoj boci, sa kvalitetnijom pumpicom nego njegov prethodnik. Mililitraža je ostala nepromenjena i standardna za tečne pudere, 3o ml. Ekstrakt kajsije daje tenu blistavost, jabuka je jak antioksidans, dok je ekstrakt dinje zadužen za hidriranje kože. Puder je obogaćen pigmentima koji efikasno ujednačavaju ten. Ima predivan voćni miris koji se ne zadržava na koži, već neposredno po nanošenju nestane. Proizvodi se u 8 nijansi, dok je kod nas dostupno 6, i to počev od broja 52, pa sve do 57. Nijansa 51 koju ja imam je najsvetlija i poručena je online, jer je kod nas nema u prodaji. U letnjim mesecima odgovara mi 52, dok mi je za ovaj zimski period, 51 idealna. 

  Sastav:  Aqua(water), Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Peg-10 Dimethicone, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Phenoxyethanol, Sodium ChlorideDisteardimonium Hectorite, Disodium Stearoyl Glutamate, Dimethicone Crosspolymer, Tocopherol Acetate, Alcohol Denat, Fragrance(Parfum), Propylene Glycol, Panthenol, Aluminium Hydroxide, Silica, Glycerin, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Sodium Hyaluronate, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzoic Acid, Pantolactone, Sorbic Acid. 
[May Contain+-: CI77891(Titanium Dioxide), Mica, CI77491 (Iron Dioxide), CL77007(Ultramarines)].



   Utisci: Imala sam stariju verziju ovog pudera, i kada sam rešila da kupim novu ne bih li je isprobala, uvidela sam razlike. Nova formula se pokazala kvalitetnijom po više osnova. Lakši je na koži, manje mastan od starog HM, ne oksidira i ne puni pore, nije gnjecav na koži, i nekomedogen je. Iako mi je stari HM bio dobar, sada kad ga uporedim sa novim, mogu reći da je imao puno mana. 

  Healthy Mix odlično ujednačava ten, pokriva sitne nepravilnosti i daje prirodnu blistavost koži. Ima polumat završnicu, samim tim ne može da umrtvi lice i učini ten beživotnim, već naprotiv, osvežiće izgled i delovati kao 'second skin'. Ne naglašava mi i ne puni pore, što je fenomenalna stvar. Prekrivanje je lagano do srednje, može kamuflirati manje flekice, a za neka upornija crvenila na licu, korektor je svakako neizbežan. Postojan je na koži, ne klizi brzo i ne masti t-zonu dodatno. Kada nestaje sa protekom vremena, gubi se ujednačeno i ne ostavlja fleke na licu.

   Nanosim ga vlažnom Real Techniques Expert četkom, koja ga ublenda besprekorno. Volim da ga setujem po nanošenju, jer mu tako produžim trajanje. Ovo je jedan od onih pudera koji mi garantuju da ću zasigurno bar osam sati imati savršen ten kojim ću biti zadovoljna. Prosijam sa njim, u proseku, nakon 5 sati, ali blot papirići očas posla reše taj problem. 



Healthy Mix je puder koji može odgovarati skoro svim tipovima kože. Lagan je na licu, daje prirodan i lep izgled, i solidne je postojanosti. Dovoljno je hidratantan da mislim da bi i na suvoj koži mogao izgledati pristojno, uz adekvatnu pripremu kremom za jaču hidrataciju. Devojke sa normalnom i mešovitom kožom mogle bi biti prezadovoljne ovim puderom, dok ipak mislim da ne bi bio dobar izbor za one sa masnom kožom. Uz cenu koja ide u prilog ovom puderu, kvalitet mu je isto jača strana, tako da ga zaista mogu od srca preporučiti svima koji se uklapaju u gore opisane tipove kože.





Ima li među vama obožavateljki Healthy Mix pudera?
Koji je Vaš omiljeni tečni puder?

do sledećeg posta 

45 коментара

  1. Sjajna recenzija :) Odlicno si ga opisala :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I slazem se da ima razlike izmedju stare i nove verzije, i meni je nova takođe draza :) HM 51 sam imala u staroj verziji, dok novi imam u 52ojci i na samom je kraju :)

      Избриши
    2. Hvala Tasha :)))
      Da, novi HM je definitivno bolji od starog :))

      Избриши
    3. Meni se ovaj puder sa najsvetlijom nijansom skroz stopi sa tenom, i izgleda gotovo neprimetno kao da ga nemam, sto se tice trajnosti na mojoj suvoj kozi moze izdrzati bavedenih 16h bez ikakvog setovanja , samo nanesem kremu, primer i onda njega, i bez problema izdrzi ceo dan, sve pohvale za njega

      Избриши
    4. Meni se ovaj puder sa najsvetlijom nijansom skroz stopi sa tenom, i izgleda gotovo neprimetno kao da ga nemam, sto se tice trajnosti na mojoj suvoj kozi moze izdrzati bavedenih 16h bez ikakvog setovanja , samo nanesem kremu, primer i onda njega, i bez problema izdrzi ceo dan, sve pohvale za njega

      Избриши
  2. I ja volim ovaj puder, super je, ali imam 52. Gde su narucila ovu nijansu?
    .katrina

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala na ovom postu,baš si ga za mene napisala. :)
    Nisam imala iskustva sa ovim puderom,a kako stalno čitam pohvale zainteresovao me je pa skupljam informacije.
    Sve mi se čini da je sledeći,doduše ako uspem da nadjem nijansu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu Ema :))
      Jako je hvaljen, i dosta mojih prijateljica ga voli koristiti :)) Nije na odmet dobro se informisati pre kupovine, to i sama često praktikujem :) Ne znam koji si ti opseg pudera, ali nadam se da ćeš se uklopiti u neku od dostupnih nijansi :))

      Избриши
  4. Mislim da ću se posle par godina opet vratiti ovom puderu. Još kad kažeš da je bolja nova verzija.. :D
    Nisam znala da je tolika razlike između 51 i 52.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, i ja sam bila zaprepašćena kada sam prvi put videla razliku u boji između 51 i 52. Tim pre što je 52 još i više žuta od 51, koja je praktično neutralna :)) Da, da, novi HM je puno bolji od starog. Hajde ako kupiš, držim palčeve da ti se dopadne kao i meni :)) Isprobaj ga pre kupovine, za svaki slučaj :))

      Избриши
  5. Uzasno je sto kod nas nema 51! Takodje, razlika izmedju 51 i 52 je ogromna. Ja imam serum varijantu u nijansi 52 i definitivno je zuca nego sto mi treba. -.- Odlican post, svakako. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala T. :))
      Ah, pa takva je politika uvoznika kod nas. Uostalom, nije samo slučaj sa Bourjois da nema najsvetlije nijanse. Devojke koje vole neke druge pudere, pogotovo drogerijske, imaju isti problem, jer se po pravilu ne uvozi najsvetlija boja :/ Bourjois puderi su žućkaste osnove, pre svega mislim na ovu HM liniju. No recimo postoji trik koji bi to mogao srediti. Guerlain-ove kuglice, u nijansi 2 Clair, imaju reflektujuće čestice koje ubijaju žutilo pudera, i pomažu na taj način, približavajući nijansu ka neutralnijoj :) Mnogo su dobre, imaju milion i jednu namenu i obožavam ih, pa ti mogu preporučiti. Ili to, ili da probaš online da nabaviš upravo HM 51 :))

      Избриши
    2. Ti samo hoces citav svet da zarazis kuglicama. :D

      Избриши
  6. Moj najdrazi drogerijski puder.Koristim ga godinama i uvijek mu se vracam.Moja nijansa je 54-54 i pogotovo mi se dopada jer je zutog podtona kao i moja koza.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako je HM popularan, to je meni fascinantno :)) Mhm, ti si onda znatno tamnijeg tena od mene. Odlično što si tako oduševljena njime :))

      Избриши
  7. ne mogu da veruej kolika razlika u nijansu izmedju 51 i 52, nazalost, nikako nije za osobe sa masnom kozom, samo sklizne sa lica i brzo oksidira

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja tako mislim. Nije nikako za baš masnu kožu, ''prejak'' je i nije to-to. Da, primetna je razlika, tim pre što je 51 odrađena tako da je znatno neutralnija, dok je 52 žućkaste osnove.

      Избриши
  8. Nisam bila u prilici isprobati tekući, ali jesam i koristim verziju u kamenu :) Odličan je, jako mi se dopada.
    Svakako bih mogla pogledati i ovaj kad budem u prilici.
    Volela bih videti kako izgleda na licu, swatch na ruci mi nije validan, ali poštujem :D
    Čisto da vidim kako izgleda ''na delu''.
    Dopada mi se kako si ga opisala, hvala za preporuku.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, Misha, htela sam, imala sam pripremljenu fotku za tu namenu, no ipak sam rešila da je ne objavim. Nisam ipak za te varijante prikazivanja, iako ih sama volim videti na drugim blogovima. Izvini stvarno, i hvala na razumevanju. Ja svakako pre nego rešim nešto da kupim, pogotovo kad su puderi u pitanju, nabavim uzorke istog pa onda kući isprobavam i upoznajem se sa teksturom. Uvek savetujem devojkama da sa čistom kutijicom odu u parfimeriju i zatraže pumpicu, dve određenog pudera, kako bi probale bez žurbe kod svoje kuće.
      Imaš kod Zlatane na blogu, sliku bez i sa HM puderom, evo linka, nadam se da ti je od pomoći, i nema na čemu :*** :))
      http://makeupandmore.net/blog/bourjois-novi-healthy-mix-puder-i-123-perfect-cc-eye-cream-korektor/

      Избриши
    2. Ma jao, nemaš se šta izvinjavati. Tvoj blog- tvoja pravila :D Nisi ti kriva što sam ja picajzla haha :D
      Slažem se za uzorke, i sama imam par onih plastičnih container-ića u torbi, no testeri često budu toliko musavi da mi se gadi dodirnuti ambalažu, kamo li uzeti ''uzorak'' :D
      Hvala ti puno na linku <3

      Избриши
    3. Haha, ma nisi, razumem ja to što ti želiš :))
      nema na čemu, drago mi je ako sam pomogla :****

      Избриши
  9. Mnogo mi je žao što ga nemam nigdje u blizini kupit, a mnogo sam dobrih recenzija čitala o njemu. Zapravo niti jednu lošu nisam pročitala. :D I voljela bih ga probati jer sam ga odavno upisala na listu stvari koje trebam kupiti. Ja koristim Manhattan easy match puder i definitivno je zamijenio sve ostale pudere koje imam. Drugu bočicu već koristim. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa je li to moguće? A u nekom bližem većem gradu? Čim ti se ukaže prilika, ili se zadesiš ovde kod nas negde, obavezno poseti Jasmin parfimerije da isprobaš i nabaviš konačno ovaj tečni :))
      Nisam koristila ništa Manhattan do sad :)

      Избриши
    2. Da, nažalost moguće. Ako budem išla u Hrvatsku uskoro ili negdje drugo potražit ću ga, ili ću reći dečku da ga kupi u dm ili u bipi. :D Naučila sam ga da mi kupuje kozmetiku, haha. Meni odgovara Manhattan trenutno jer mi je koža jako čudna zimi, a on mi je ne isušuje dodatno.

      Избриши
  10. Dugo mi je na wish listi,nadam se da ću ga što prije isprobati :)

    ОдговориИзбриши
  11. Već dugo dugo dugo želim probati ovaj puder, ali čekam da potrošim Mac-ov Face & Body da se mogu posvetiti traženju prave nijanse! Jako sam žuta pa se nadam da će funkcionirati!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tebi onda MAC idealno paše, jer su im puderi dosta žutih tonova :)) F&B je baš laganog prekrivanja, rekla bih da je ovaj Healthy Mix za mrvicu jače pokrivne moći, imaj to na umu.
      Jeste i Bourjois u tom rangu, jer i HM puderi su žuti. Ne znam koliko si tačno svetla, ali verujem da bi mogla da pronađeš idealnu nijansu za sebe :))

      Избриши
  12. Nisam ga nikad probala a procitala sam dosta pohvala! Mogla bih da uporedim prekrivenost sa MAC studio fix pa da razmislim ;-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Studio fix fluid nisam probala, pa na žalost ne mogu pomoći tu :// Ako budeš u mogućnosti, javi kako ti se čini i kako ih porediš :)) Hvala :)
      HM je stvarno na dobrom glasu :))

      Избриши
  13. Moja tiha patnja,probala sam tester i oduševio me je pa planiram da ga uzmem čim budem mogla,savršeno mi se pokazao.Inače omiljeni mi je Face Finity u nijansi golden :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hehe, dobrodošla u klub ljubitelja HM pudera :DD
      Zaobilazim MF pudere iz nekog ličnog animoziteta, ali recimo želim isprobati one nove CC korektore :))

      Избриши
  14. Obožavam sve njihove baze! U 123 puderu mi je 52 idealna, a ovaj mi se čini pola nijanse tamniji, pa bi mi baš dobrodošla i ova najsvetlija, da ih iskombinujem i dobijem idealnu 51,5 :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koristila sam Flower Perfection jedno vreme, ali 1,2,3 nisam isprobala :)
      Hehe, lepo si to zamislila :)

      Избриши
  15. I ja sam cula dosta pohvala o ovom puderu mada ga ovde kod nas tesko mogu naci. Ali izgleda da cu se morati potruditi jer bas zelim da ga probam.

    March and May

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako se ne ustručavaš poručivati online, možeš ga nabaviti na taj način, preko nekog od pouzdanih sajtova :)))
      Zaista se dobije jako dobar puder za male pare :)

      Избриши
  16. Meni nikako ne odgovara, susi mi kozu, nema nijanse za mene, ne pokriva dovoljno... :((( ali je zato korektor odlican!!!

    Od sada ti javno komentarisem, jer sam i ja npravila blog, pa dodji da se druzimo! :D

    ОдговориИзбриши
  17. Jao healthy mix, imam ga i ja, moj je nijansa 52, jer sam ga uzela letos i bas mi je odgovarao, ali mi se vise dopalo kako mi koza na njega reaguje leti :) Sa dolaskom zime i boja mi je postala previse tamna, a tekstura previse retka, tako da sam presla na drugi puder ;) Ali tu je, spreman, ceka sledece leto :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aleks draga :)) Dakle i tebi je uglavnom potaman :)) Meni odgovara preko cele godine, samo su mi nijanse promenljive :) Čekam da i ti napišeš uskoro neki beauty post na blogu :))

      Избриши
  18. Koliko je točno postojan? Čula sam da se mnogo ljudi žale da im izdrži samo oko 3-4 sata na koži što je stvarno malo pa me zanima kako je kod tebe...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao što rekoh gore, 9 sati otprilike mi lice izgleda ujednačeno, pre nego što krene da nestaje sa lica. A prosijam recimo nakon 5 sati, mada to zavisi od toga šta radim tog dana, da li sam statična ili sam u pokretu :)
      Što se tiče postojanosto ja sam i više nego zadovoljna :)

      Избриши
  19. Ovo je zbilja izvrstan puder i u kritičnim danima dehidriranosti primijetila sam da se ne hvata za suhe dijelove i koža baš lijepo izgleda. Uz to je i prekrivanje sasvim dovoljno i baš u konačnici djeluje prirodno te bih se slozila s tobom da nije najsretniji izbor za cure s masnom kozom.
    Ne razumijem zašto su nijansu 51 maknuli iz prodaje, ali sva sreća pa ju možemo naručiti online. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako sam uspela da propustim ovaj komentar :o
      Jeste, obično puderi ne laskaju suvim delovima kože, a neki ih baš specijalno naglase zbog specifične suvlje teksture, ali ovaj je po tom pitanju stvarno dobar. Ma da, sreća pa postoji mogućnost online kupovine :)))

      Избриши

Hvala na komentaru.