Eucerin pH5 Ulje za Kupanje




   Do sada sam isprobala nebrojano mnogo gelova i mleka za tuširanje, počev od najpopularnijih drogerijskih kupki, preko prirodnih proizvoda organskog porekla, medicinskih gelova, pa sve do nekih višestruko skupljih varijanti. I ispostavilo se da nikad nije kasno otkriti fenomenalan proizvod za kupanje čak i pored višegodišnjeg iskustva u isprobavanju različitih. 

   Eucerin i ja smo se prvi put upoznali pre par godina, kada sam krenula sa korišćenjem krema za lice iz Aquaporin linije. Klasična krema za hidrataciju sa vanserijskim dejstvom ostala mi je u pozitivnom sećanju i iako sam u međuvremenu isprobala na desetine drugačijih krema namenjenih hidrataciji, upravo ta Aquaporin je u samom vrhu, ako gledamo učinak koji je imala na moju kožu.  



   Mleka za kupanje, ulja za tuširanje, gelovi sa blagim dejstvom bez isušujućih sastojaka, nešto su što biram poslednjih meseci kako bih sprečila dodatno isušivanje kože. Moja koža tela je inače prirodno suva, dok taj problem u zimskim mesecima bude još izraženiji. Letnji period je otprilike vreme kad mogu da smanjim količinu krema, losiona i putera koje mažem, ali ova godina se malo razlikuje, tako da sam i dalje u režimu intenzivne hidratacije kože tela. 

   Eucerin je za potrebe osetljive i kože sklone isušivanju kreirao pH5 ulje za tuširanje koje aktivira prirodne odbrambene mehanizme kože zahvaljujući dejstvu pantenola, glicerina, kao i pH5 citratnog pufera. Ulje ne sadrži parabene i služi za nadoknadu lipida kože. Može se koristiti svakodnevno kao i kod čestih tuširanja. Posebno je pogodan za svakodnevno čišćenje kože sklone alergijama.



   SastavGlycine Soja OilMIPA-Laureth SulfateRicinus CommunisLaureth-4Cocamide DEAPoloxamer 101PantenolBisabololLanolin Alcohol(Eucerit)Citric AcidDiammonium CitrateAquaPropyl GallateBHTLinaloolButylphenyl MethylpropionalAlpha-Isomethyl IononeHexyl Cinnamal, Limonene, Coumarin, Benzyl Salicylate.

   Ono što mi se najviše dopalo još kada sam se prvi put susrela sa ovim proizvodom, jeste odsustvo SLS kao i parabena, a prisustvo izvesne količine sojinog ulja pantenola, koji zaista čine razliku u tuširanju. Ulje je blagog i veoma prijatnog mirisa, a tečnije teksture, i kožu pri svakom tuširanju obavija tananim zaštitnim filmom koji joj daje na nežnosti i mekoći. Nimalo ne isušuje čak i ako se koristi više puta u toku dana, a to smatram velikom prednošću. Kada žurim i nemam vremena za mazanje kreme za telo i čekanje da se ista upije, ovo ulje se sjajno pokaže u nivou hidratacije koji pruža koži. 
   


Imam utisak da ovaj proizvod lepo hrani i štiti kožu od isušivanja. Nisam očekivala ali mi se jako dopao. Detaljno čisti kožu uz neizmeran osećaj prijatnosti koji traje. Preporučila bih ga svim tipovima kože, a posebno suvoj i osetljivoj jer je prilagođenog i blagog sastava.   

Da li ste probale Eucerin ulje za tuširanje i koja je vaša omiljena letnja tuširalica?



do sledećeg posta 

18 коментара

  1. Ako nisam bar deset puta rekla da ću probati ovo ulje i nikako.... Evo i jedanaesti put kažem da ću ga obavezno probati :D Generalno nisam sklona uljima, ali ovo je toliko hvaljeno da verujem da jeste nešto posebno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, primetila sam da je dosta hvaljeno, ali ni ja ga nisam dugo probala iz ovog ili onog razloga. Moraš obavezno, ubeđena sam da će ti se dopasti jer nije ono masno i teško na koži pa da bude odbojno.

      Избриши
  2. Gde ima da se kupi i koja je cena? Imam ekstremno suvu kozu sklonu ekcemima i tesko nalazim nesto normalno za tusiranje :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima ga u apotekama, i lilly drogerijama. Za cenu nisam sigurna, oko 800 dinara je otprilike.

      Избриши
  3. Odličan! :) Samo sam ga probala, ali čuvam za hladnije vreme, jer mi se tada koža mnogo više isuši.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ove godine u posebnom režimu pa se mackam i hidriram svako malo, bez obzira što je leto. Drago mi je da se i tebi čini dobrim :))

      Избриши
  4. Trosim ne znam koju po redu i ovo je najbolja stvar za kupanje ikada!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni se veoma sviđa, i sigurno ću ga kupiti nakon što potrošim ovu bocu :)

      Избриши
  5. Zvuči vrlo primamljivo, ovo je drugi put u dva dana da vidim preporuke za ovaj proizvod, mislim da ću ga kupiti prvom prilikom. Volim Eucerin i trenutno (opet) koristim Aquaporin kremu za lice i oko očiju, i super sam zadovoljna.
    Hvala na recenziji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Visoko se kotira po kvalitetu, tako da me ne čudi da ga i često hvale :)) I ja imam pozitivna iskustva sa Eucerinom, a pogotovo volim upravo Aquaporin liniju :)
      Nema na čemu, zadovoljstvo je moje :))

      Избриши
  6. Kako ja ovo do sada nisam probala :D super deluje i moram da ga pazarim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam se to isto pitala kad sam se prvi put istuširala njime :D
      Nećeš pogrešiti :))

      Избриши
  7. Imam suvu kozu ali sa ovim uljem nemam potrebu da na kraju mazem tone mleka za telo. Odlican je, jedino je cena malo visa, ali cesto eucerin daje akcije pa se isplati uzeti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Istina je da oni imaju one jesenje i prolećne akcije i promocije kada se i deli neki full size proizvod uz određenu kupovinu. Ulje stvarno lepo hidrira kožu, i kad žurim, ni ja ne mažem ništa dodatno, mada se ipak trudim da održavam naviku da se dodatno hidriram mlekom ili uljima za telo. :))

      Избриши
  8. Odavno planiram da ga kupim, ali nikako da dodje na red. Verujem ti da je predivno. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo ulje ima toliko pohvala da je već ušlo na wish listu za zimu. I kada ga budem kupila moći ću s punim pravom da kažem: Bloggers made me do it! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potpuno zasluženo je na wish listi, a kad ga budeš isprobala, možda ga uvrstiš u favorite :))
      Hehehe, šta su nas sve blogeri naterali da kupimo :DDD

      Избриши

Hvala na komentaru.