Noviteti u LLUMS asortimanu




   Kada pomislim na LLUMS kozmetiku, momentalna asocijacija su mi popularni kremasti hajlajteri u stiku koje i dalje volim koristiti (o njima sam pisala ovde), međutim akcenat u današnjem postu biće na par noviteta koji dolaze iz LLUMS, a koje sam imala prilike da isprobam do sad. 
   Ako vas interesuje šta je novo od boja koje su spremili za predstojeću sezonu, kao i da li ima rešenja za brzo sušenje laka ili fiksiranje šminke, nastavite da čitate ovaj post. 


   Pre nego se upustim u analiziranje novih proizvoda, htela bih par rečenica posvetiti i ovom, zvanično, bronzeru, a nezvanično hajlajteru. Fine je teksture i lepo se blenda na koži, pritom je i zadovoljavajuće pigmentacije pa u svega par poteza dobijam na koži efekat koji želim. Bronzano je zlaćane nijanse i smatram da idealno pristaje devojkama srednje tamnog, kao i preplanulim tenovima. Jedva čekam da nabacim malo boje ove sezone pa da Marbleized bronzer prošetam nešto dinamičnije nanetog. Njegova cena je 519 dinara.


   LLUMS ima zaista široku paletu proizvoda za usne, a ovaj pasus predstavlja vam liniju Glam Supreme Gloss sjajeva čije nijanse jesu transparentnije na usnama u poređenju sa drugom linijom sjajeva, ali ipak sa izvesnom dozom pigmenta u sebi. Tako imamo tri nijanse počev od šljokičave beličaste, preko rozikastije koja je moj favorit, pa sve do zlatne.


   U prethodnom postu posvećenom LLUMS dekorativi, ovde, pisala sam i o njihovim šljokičastim olovkama za oči. Ove koje možete videti na fotografiji ispod su potpuno mat, bez ikakvog glitera, odlično klize pri nanošenju i umerene su postojanosti uz prethodno nanetu bazu za senku. Boje su vrlo nosive i lako uklopive sa ostatkom šminke koju inače volim imati na očima. Cena olovaka je 229 dinara.


   Sjajeva za usne je pregršt u ovom postu, a ovi sa fotografije ispod su iz linije Wet Lip Gloss. U poređenju sa prethodnim predstavljenim, pigmentovaniji su i meni lično lepši na usnama. Postojanost im je u kategoriji sjajeva prosečna. Najviše mi se dopada kako mi stoje caffe latte i salty caramel. Koštaju 289 dinara.


   Sprej za sušenje laka za nokte nisam koristila do sad i testiranju sam se jako radovala. Ako mi nešto treba, onda je to da mi se lak na noktima osuši u što kraćem periodu. Uzmite u obzir činjenicu da živim sa malim detetom oko kojeg uvek treba biti u pripravnosti. Zato mi je potrebno nešto što će skratiti vreme provedeno u lakiranju noktiju koje mi je, priznajem, od kako sam mama, postalo jedno od onih malih dnevnih luksuznih rituala koje ne mogu uvek sebi priuštiti. Sprej se nanosi sa razdaljine od 30tak centimetara, i to nekih 30tak sekundi nakon što nalakirate nokte. Da li radi? Imam utisak da pravi razliku u brzini sušenja, pogotovo što ja stavljam na nokte bar dva sloja laka, plus bazu i završni top coat koji mi se najsporije suši. Kad naprskam sprej na nokte osećam blago hlađenje pa mislim da je to princip po kojem ovaj sprej funkcioniše. Boca od 75 ml košta 169 dinara. Jedina negativna strana je što se brzo i troši, ili možda ja prskam više nego što bi trebalo. Ruku na srce, cena je potpuno prihvatljiva tako da mu ne zameram.


   Fiksator za šminku smatram neophodnim svakoj ženi koja voli da se šminka, a pogotovo ako to čini na dnevnom nivou. LLUMS u svojoj ponudi od nedavno ima i Fixing Spray čiji je glavni cilj da šminku drži na mestu i produži njeno trajanje. 
  Volela bih odmah da razjasnimo nešto pošto se u praksi srećem sa slučajevima gde se devojke žale na postojanost šminke. Ujedno, ovakve prigovore najčešće čujem od osoba koje imaju mešovitu ili masnu kožu. Neka glavna pretpostavka je da kreme, baze za lice, pudere i ostale proizvode koje stavljate na lice, birate prema tipu kože. Ako ste masnokožac, vi morate voditi računa o dosta stvari. Pre svega, lice mora biti lepo očišćeno, zatim krema za lice obavezno mora imati matirajuća svojstva, baza za puder mora kontrolisati sebum, a tek onda na kraju puder birate u skladu sa potrebama vaše kože. Takođe, fiksator šminke nije lak za kosu koji će vam šminku zalepiti, niti treba to da bude. Ako je dobrog sastava može da se koristi posle svakog šminkanja. Njegov cilj je da lepše poveže nanete slojeve, da ukloni osećaj prenapuderisane kože, da blago ishidrira lice koje je pod slojevima šminke, i da pomogne da celokupan make up na licu izdrži duže. 
   Da se vratim sada na priču o LLUMS fiksatoru. On je na bazi vode i glicerina, a upravo ova dva sastojka će vam i vrsni profesionalni šminkeri preporučiti ako želite sami spraviti svoj fiksator za šminku. Smatram da je idealan za osobe sa suvom, normalnom i mešovitom kožom jer će zaista lepo povezati šminku i omogućiti joj da duže izdrži na licu. Ako imate masniju kožu, pre fiksatora obavezno nanesite matirajući kameni, ili puder u prahu. Boca se lepo promućka pre upotrebe a lice naprska sa razdaljine od 20tak centimetara. Preporučujem i da četku kojom nanosite puder blago osvežite fiksatorom jer ćete tako sam tečni puder lepše naneti na lice. Cena za 50 ml je 399 dinara. 


Šta vam se najviše dopada od predstavljenih proizvoda, i da li ste koristile ovu kozmetiku do sada?

LLUMS dekorativu možete kupiti u Lilly drogerijama ili poručiti preko njihovog sajta ovde


do sledećeg posta 

16 коментара

  1. Анониман15. мај 2017. 23:20

    Odlican prikaz kolekcije! Bronzer imam i obozavam ga:)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман16. мај 2017. 00:02

    Bronzer je definitivno najlepsi :D Kupovala sam samo llums lakove do sad.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман16. мај 2017. 00:44

    Treba mi fiksator za sminku i sve mislim da cu dati sansu ovom koji si recenzirala. Kazi mi ima li neki miris i koliko otprilike moze trajati pakovanje?
    Unapred hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, ja sam ga potrošila odavno i vidiš ne mogu skroz da se setim da li je imao ikakav miris ili ne...zbunila si me skroz, mislim da nije bio parfemisan :D Pa nisam sigurna , možda otprilike mesec dana, teško mi je da procenim to ovako, zavisi koliko ga prskaš, koliko ga redovno koristiš...

      Избриши
  4. Hvala na recenziji, ja koristim bronzer i lakove za nokte i super su mi,a ovaj sprej za susenje sam planirala da kupim i cekala sam jos neke utiske da se odlucim. Mene ova marka dosta podseca na domacu auru, mozda i imaju neke veze?

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман16. мај 2017. 17:39

    Lep post, informativan i saren :). Pre par dana sam kupila sjaj za usne ( Caffe Latte ), nemam zamerki, fin, pigmentovan. Probala bih i Caffe Latte olovku za oci. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jel samo ja to ostadoh bez odgovora :/? Kristina

      Избриши
    2. Joj, Kristina, izvini molim te, nekako sam uspela da previdim tvoj komentar. Primi moje izvinjenje, nije bilo namerno. Odgovarala sam na dosta zaostalih komentara na protekle postove, pa je moguće da sam u skrolu uspela da preskočim tvoj. Hvala na komplimentu :))
      Šta kažeš, jesi li kupila olovku u međuvremenu? Jesi probala nešto od ovih poslednjih noviteta iz LLUMS?

      Избриши
    3. Ma nema problema Lena, znam da postujes svoje citaoce, desi se propust svima :). Od Llumsa imam jos i senku Orange Pink (mada je po meni izrazito narandzasta), zadovoljna sam, lepo je pigmentovana, traje na kapcima, itd. Htela sam da kupim i ono divno rumenilo/hajlajter ali ga nisam nasla ovde (Nis je u pitanju). Kristina

      Избриши
  6. Bronzer opet za tamne i žute. Šteta, mami me, ali mi realno uopšte ne leži i ne treba mi. Sprej za brzo sušenje laka je nešto što mene privlači i mami. Mislim da ću ga probati. Da vidim da li zaista brzo suši ili ne, s obzirom na moju rutinu nege noktiju i mazanja istih. Nešto se ne sećam da je cena 169 din, sve mi se čini da je nešto oko 250... Možda me sećanje vara, nije isključeno :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesi probala sprej za sušenje laka? Meni je ispao stvarno dobar, nisam takve stvari probala do sad.

      Избриши
  7. Ja sam uzela sada na akciji ovaj sprej za susenje laka i zaista sam prezadovoljna😊...

    ОдговориИзбриши

Hvala na komentaru.