Estée Lauder Advanced Night Micro Cleansing Balm




   Često dobijam različite upite na društvenim mrežama vezane za proizvode za skidanje šminke. To vam je kao kad bocnete Rosa iz Prijatelja da vam priča o dinosaurusima. O toj temi sam u više navrata pisala na blogu (ne o dinosaurusima već čišćenju kože) a postoji i posebna kategorija pod kojom možete pronaći proizvode koje preporučujem.

   Današnji tekst tiče se Estée Lauder balzama za skidanje šminke. Proizvod nalik ovom sam već koristila i o njemu govorila. Mislim na Clinique Take The Day Off balzam, taj članak je na linku ovde


   Estée Lauder balzam se još uvek ne nalazi u prodajnom asortimanu u Srbiji, i njega mi je prijateljica donela sa putovanja. Jako je lepo upakovan, ima zaštitni poklopac ispod ovog zlatnog i dolazi u količini od 70 ml. Iako na prvi pogled deluje da ga ima malo, ova količina zapravo može potrajati prilično dugo jer se malo nanosi. Međutim, ako ga uporedim sa Clinique balzamom koji je cenovno pristupačniji a ima ga čak 125 ml u teglici, logično je šta je isplatljivije. Na početku mi se činilo da ima blagi biljni miris naspram Clinique, međutim nakon višemesečne primene, imam utisak kao da se isti izgubio ili sam navikla na njega pa ga ni ne osećam. 

   SastavEthylhexyl Palmitate; Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil; Caprylic/Capric Triglyceride; Sorbeth-30 Tetraoleate; Polyethylene; Peg-5 Glyceryl Triisostearate; Water\Aqua\Eau; Silybum Marianum (Lady'S Thistle) Extract; Polygonum Cuspidatum Root Extract; Algae Extract; Anthemis Nobilis (Chamomile); Lavandula Angustifolia (Lavender); Methyldihydrojasmonate; Tocopherol; Bht; Linalool; Phenoxyethanol <ILN41968>


   Svi balzami ovakvog tipa rade uglavnom po identičnom principu. Potrebno je prvo malu količinu proizvoda zagrejati između dlanova, potom proizvod umasirati na (ne)našminkano lice, pri čemu će se balzam istopiti i dobiti svilenu uljanu teksturu. Zatim je neophodno dodati malo mlake vode, nastaviti postupak masaže i onda lepo isprati lice. I to je sve. Nakon ovoga možete nastaviti sa daljim postupkom čišćenja kože, nanošenja seruma, krema i ostalog. Šminka se odlično skida, a zbog užitka u korišćenju ovog balzama, nekad postupak volim da ponovim čisto da budem sigurna da sam detaljno očistila lice, mada ne mogu da poreknem da mi izuzetno prija i sama masaža. Koža je nakon umivanja glatka i elastična, očišćenih pora, nema zatezanja i ovaj balzam je idealan za zimske periode jer dodatno umiruje kožu.  



Svojevremeno sam hvalila Clinique balzam za čišćenje lica govoreći da je on među najboljim čistačima koje sam probala, i i dalje stojim iza toga. Ovaj Estée Lauder je gotovo identičnog dejstva i osećaja na koži, ali ipak spada u skuplje izbore ako poredimo odnos cene i količine, pa imajte to na umu ukoliko se nađete u prilici da birate. Kao neko ko je opsednut sredstvima za čišćenje, umivalicama i balzamima, ja nisam mogla odoleti, morala sam da ga isprobam i ne kajem se. Odličan je čistač lica, divan i nežan za kožu, prijatan i lagan i od srca ga mogu preporučiti. Ubuduće ću se verovatno vraćati pre Clinique zato što je racionalnije njega kupovati, ali ne odbacujem mogućnost da se opet počastim nekom prilikom. 



Do sledećeg posta 

1 коментар

Hvala na komentaru.